Geleceğin Sesi bülteninin Aralık ayı sayısı çıktı

Devrimci Gençlik Birliği'nin Geleceğin Sesi bülteninin Aralık ayı sayısı "Haklarına, özgürlüğüne ve geleceğine sahip çık!" şiarıyla çıktı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 24 Aralık 2021
  • 13:26

Devrimci Gençlik Birliği'nin Geleceğin Sesi bülteninin Aralık ayı sayısı “Haklarına, özgürlüğüne ve geleceğine sahip çık!” şiarıyla çıktı. Bültenin bu sayısında, ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte işçi ve emekçilerin yanı sıra gençlerin de yaşamlarına etki eden kriz olgusu işlendi. Üniversitelerde güz döneminin tamamlanacağı bir süreçte, eğitim sisteminde yaşanan kaosun yerli yerinde durduğu, başta eğitim hakkı olmak üzere barınma, beslenme, sağlık ve ulaşım gibi en temel hakların gelinen yerde gasp edilmeye devam ettiği işlendi. Ancak yaşanan tüm sorunlara, baskı ve yasaklamalara rağmen üniversite gençliğinin Boğaziçi, ODTÜ, İstanbul Üniversitesi gibi köklü üniversiteler başta olmak üzere birçok üniversitede hakları, özgürlükleri ve gelecekleri için eylemler yaptığı bir yazıda işlendi. Üniversitelerde fakülte fakülte, sınıf sınıf meclislerin kurulması gerektiği ve gasp edilen hakların, kısıtlanan özgürlüğün ve çalınan geleceklerin, ancak oluşturulacak birlik ile mücadele edilebildiği koşulda geri alınabileceği üzerinde duruldu.

Devamında ise, yurtlarda yaşanan sorunların baz alındığı, parasız, nitelikli ve ulaşılabilir barınmanın bir hak olduğu vurgusunun yer aldığı ve yaşanan sorunlara karşı da yurt meclislerin kurulmasının öneminin işlendiği bir yazı yer aldı.

Bültenin devamında, iklim krizinin geldiği boyutun anlatıldığı ve bu krizin kaynağının kapitalist sistemin işleyiş yasaları olduğunu anlatan bir yazı yer aldı.

Ardından, aralık ayı içerisinde ölümsüzler kervanına uğurlanan devrim şehitlerinin anlatıldığı bir yazı yer aldı. 13 Aralık 1980 tarihinde yaşı büyütülerek asılan genç devrimci Erdal Eren'den ve sermaye devletinin 19 Aralık 2000 tarihinde birçok hapishaneye yönelik gerçekleştirdiği katliamda yaşamını yitiren nice yiğit devrimciden devralınan mücadele bayrağının günümüzde halen de dalgalanmaya devam ettiğini vurgulayan bir yazı işlendi.

Son olarak bültende, 1910 yılında Bursa'da bulunan ipek fabrikalarında çalışan kadın işçilerin grevini konu alan, Metin Yeğin'in yönetmenliğini yaptığı “Grev” filminin tanıtımı yer aldı.