Geleceğin Sesi'nin yeni sayısı çıktı

Geleceğin Sesi bülteninin Ekim ayı sayısı "Haklarına, özgürlüğüne ve geleceğine sahip çık!" şiarıyla çıktı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 02 Ekim 2022
  • 14:30

Geleceğin Sesi bülteninin Ekim ayı sayısı “Haklarına, özgürlüğüne ve geleceğine sahip çık!” şiarıyla çıktı. Bültenin bu sayısında, kapitalizmin ekonomik, sosyal ve siyasal krizlerine karşı gençliğe özgürlük ve gelecek mücadelesini büyütme çağrısı yapıldı. Ayrıca üniversitelerin açılış dönemi “Yeni bir mücadele yılına ve üniversiteye hoş geldin!” şiarı ile karşılandı. Kapak yazısında eğitim alanında derinleşen sorunlara ve gençliğe barınma, beslenme ve ulaşım gibi alanlarda ödettirilmek istenen ekonomik krizin faturasına karşı mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı. “O halde haklarımız, özgürlüğümüz ve geleceğimiz için mücadeleye hoş geldin! Geleceğin Sesi'ne sesini kat! Seni de birliğimizi güçlendirmeye, Devrimci Gençlik Birliği saflarında mücadeleye bekliyoruz!” denilerek gençlik DGB saflarında örgütlenmeye çağrıldı.

Yeni sayıda ayrıca toplumsal ve eğitim alanında yaşanan sorunlar karşısında mücadele eden, mücadele etme dinamiği taşıyan üniversitelilere dönük İçişleri Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çıkartılan faşist genelgeye ilişkin bir yazı da yer alıyor. Derinleşen ekonomik, sosyal ve siyasal krizle beraber toplumda ve gençlikte artan öfke, köşeye sıkışan AKP iktidarını korkutuyor. Gençliğe sermaye devletinin korkularını büyütme çağrısı yinelendi.

Bültenin devamında geçen sene olduğu gibi bu sene de gençliğin en yakıcı sorun alanlarından biri olan barınma sorununa ilişkin “Parasız, nitelikli, ulaşılabilir barınma haktır!” şiarı ile barınma sorunu karşısında ne yapılması gerektiğini anlatan bir yazı yer aldı. Yine barınma sorununu harekete geçen ilerici-devrimci öğrencilere dönük adeta bir “sopa” gibi kullanan sermaye devletinin öğrencilere açtığı soruşturmalar bir başka yazının gündemini oluşturdu. Enes Kara'nın intiharının ardından gerçekleşen eylemlerde onlarca genç polisin azgın saldırıları sonucunda gözaltına alınmıştı. İstanbul'da gözaltına alınan 86 öğrenciye dava ve onlarca öğrenciye KYK yurtları ve üniversite yönetimleri tarafından soruşturmalar açıldı.

Geleceğin Sesi bülteninin devamında çeşitli şehir ve üniversitelerden okur mektupları yayınlandı.