DLB ve DGB film gösterimi gerçekleştirdi

İstanbul Esenyurt’ta ‘Motosiklet günlüğü’ filmi izlenerek film üzerine sohbet edildi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 29 Ağustos 2020
  • 22:47

İstanbul Esenyurt’ta Devrimci Liseliler Birliği ve Devrimci Gençlik Birliği’nin çeşitli parklarda el ilanları dağıtımları ile çalışmalarının yapıldığı film gösterimi bugün gerçekleştirildi. Che Guevara'nın mücadeleye atılmadan önceki hayatının belli bir dönemini anlatan ‘Motosiklet günlüğü’ adlı film izlendi.

Filme geçilmeden önce koronavirüs sürecinde neden bir araya gelindiğine dair kısa bir konuşma gerçekleştirildi. Konuşmada “Gençlik olarak birçok sorun yaşarken koronavirüs sürecinde sorunlarımız daha da katlandı. Tüm bunların yanı sıra sağlıksal nedenlerden de kaynaklı bir araya gelememiş olduk. Fakat şimdi önlemlerimizi alarak bir araya gelmenin zamanı. Bugün, filme dair yapacağımız sohbetlerimizin yanı sıra kendi sorunlarımıza dair ‘ne yapabiliriz’i de konuşmamıza vesile olacak” denildi. 

Film gösteriminin ardından Che Guevara ve Küba devrimine dair konuşuldu. İçerisinde yaşadığımız düzenin insanı insani duygulardan uzaklaştırdığına değinildi ve Che Guevara’nın dürüstlüğü ve halkların acılarına karşı duyarlılığı gibi yönleri örnek gösterildi. Küba’nın eleştirilecek birçok yanının olmasına rağmen halen örnek gösterilebilecek birçok yönü olduğuna dair konuşmalar gerçekleştirildi. Somali'ye insani yardım kapsamında ziraat mühendisleri ve doktor göndermelerinden koronavirüs sürecinde başka ülkelere yine doktor yardımı yollamalarına kadar kapitalist devletlerin gösteremediği dayanışmayı ortaya koyduğu vurgulandı. Uygulanan birçok ambargoya rağmen sağlık sistemlerindeki gelişmişlik ele alındı. Sorunları çözmek için idealist düşünceler ile hareket etmenin yetmeyeceği, bu sorunların kaynağı olan sistemi yok etmenin gerekliliği vurgulandı. 

Sohbet esnasında bir liseli Nazım Hikmet'in Küba'ya dair yazdığı bir şiiri ve kendi yazdığı şiiri okudu. Verimli geçen sohbet dijital yayınlanan Liselilerin Sesi'nin yeni sayısının duyurusu ve yarın gerçekleştirilecek sosyal medya atölyesine çağrı ile sonlandırıldı. 

Kızıl Bayrak / Esenyurt