DLB’den anket

Devrimci Liseliler Birliği anket çalışması başlattı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 07 Eylül 2020
  • 20:00

Okulların açılıp, açılmaması tartışmaları sürerken eğitimin temel bileşenlerinin fikirleri ya hiçe sayılıyor ya da sorulmuyor.

DLB, "Karar Bizim" kampanyası kapsamında "Gelecek ellerimizde, özgürlük sosyalizmde!" şiarıyla, Milli Eğitim Bakanlığı'nın göstermelik olarak yaptığı çalışmaya karşılık, anket çalışması başlattı.

DLB’nin anket çalışması hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Velilerimiz ve öğrenci arkadaşlarımızla pandemi sürecinde eğitimin aksayan, olmayan ve olması gerekenlerine dair fikir ve önerilerinizi almak için bu anketi yapıyoruz.
Eğitim-öğretim toplumsal bir sorundur. Başta öğrenciler olmak üzere eğitimciler, tüm okul çalışanları, veliler ve uzmanların birlikte tartışıp, karar verdiği ve uyguladığı bir sistem istiyoruz. Katılımınız ve düşünceleriniz bizim için önemlidir.”

Anket çalışmasının içeriğine şu linkte ulaşabilirsiniz:

https://docs.google.com/forms/d/1ipIr_5nsDvzIlGa4VkVhC4lTUHDQI_sHhBx6BJd9l3w/edit

Esenyurt’ta anket çalışması devam ediyor

Devrimci Liseliler Birliği, bildiri dağıtımları ve anket çalışmasına devam ediyor.

Bugün (7 Eyül) Bahçeşehir Gölet Parkı'nda gerçekleştirilen faaliyette liselilere “Salgın yayılıyor, sağlığımız hiçe sayılıyor... Okulların açılıp, açılmaması tartışılıyor: Karar bizim!” şiarlı bildirilerin dağıtımını gerçekleştirdi.

Ayrıca liseliler ile okulların açılıp açılmamasına dair soruların yer aldığı anketler de yapıldı. Faaliyet boyunca liselilere Meslek Liselilerin Sesi bülteni de ulaştırıldı.

Faaliyet sırasında gerçekleştirilen sohbetlerde liselilerin kendilerine sorulmadan alınan kararlardan rahatsızlık duyduğu görüldü. Ayrıca yine birçok liseli pandemi tehlikesi sürüyorken okulların açılmaması gerektiğini, ancak Eba TV'nin de yetersiz olduğunu ifade etti.

Liseliler ile eğitimde fırsat eşitsizliğinden kaynaklı yaşanılan eğitime ulaşabilme hakkına dair tartışmalar gerçekleştirildi.