Wuppertal’da Filistin ile dayanışma eylemi

Wuppertal kentinde 11 Kasım Cumartesi günü polis eşliğinde bir eylem gerçekleştirildi. Eylem saati gelmeden polis birlikleriyle sarılmıştı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 12 Kasım 2023
  • 08:00

Emperyalistlerin desteğiyle Siyonist İsrail’in Gazze’de Filistin halkına karşı sürdürdüğü soykırım devam ederken, dünya genelinde halklar bu aleni barbarlığa karşı sokaklara dökülüyor, savaşın son bulması için meydanlarda seslerini yükseltiyor. Fakat Filistin halkının meşru direnişi batılı emperyalistler tarafından yok sayılıp, boğulmak isteniyor. Emperyalist/Siyonist barbarlarla suç ortaklığı yapan batının medya tekelleri, savaş karşıtı eylemleri antisemit veya sağa kayan solcular olarak yaftalamaya çalışıyor.

Eylem yasaklarının ve Filistin yanlısı olan kurumlara karşı devlet baskısının en yoğun yaşandığı ülkelerden biri Almanya’dır. Başbakan Olaf Scholz ve Alman Silahlı Kuvvetler Birliği (DBwV) Başkanı Andre Wüstner savaş kışkırtıcılığı yaparak, Almanya’yı yasaklar ülkesine çevirmeye çalışıyor. Ayrıca Alman savaş makinasını ilerleyen süreçte devreye sokma planları olduğunu gösteren konuşmalar yapıyor, halkı şimdiden savaş atmosferine hazırlamaya çalışıyorlar. Dışarda savaş politikalarına ağırlık verirken, içerdeyse tüm çıplaklığıyla baskıcı polis devleti sistemine geçmek için fırsat kolluyorlar.

Genellikle Filistin halkının direnişiyle dayanışma eylemlerinin yasaklandığı Almanya’da, dünya genelinde giderek büyüyen ve Siyonist vahşete karşı biriken öfkenin yarattığı basınç nedeniyle bir değişiklik hissediliyor. Siyonizme rezil bir şekilde uşaklık yapan Almanya hükümetinin yasakları kısmen esnettiği görülüyor.

Wuppertal kentinde 11 Kasım Cumartesi günü polis eşliğinde bir eylem gerçekleştirildi. Eylem saati gelmeden, buluşma meydanı polis araçları ve polis birlikleriyle sarılmıştı. Alanda eylemi düzenleyenlere kesinlikle dikkat edilmesi gereken direktifler sert bir üslupla dikte edildi.

Kitlenin Neumarkt Meydanına akmasıyla saat 14 civarında konuşmalarla miting başlatıldı. Yüzlerce kişinin buluştuğu meydan Filistin bayraklarına büründü. Gençliğin çoğunlukta olduğu ve eylemin örgütlenmesinde başı çektiği görülmekteydi. Genç bir kadının konuşması esnasında, okuduğu metinde “soykırım” kelimesi geçtiği için, eylemi düzenleyenler müdahale etti. Polis tarafından “soykırım” ifadesi yasaklandığı için konuşmayı böleceklerini söyleyen inisiyatife kitle tarafından yuh çekilerek tepki gösterilince konuşmanın sonuna kadar devam etmesine izin verildi.

Sonrasında şehir içinde yürüyüşe geçilerek, eylem devam etti. Kortejin başında ses aracının arkasında “Filistin’de özgürlük, adalet, insanlık onuru ve barış için!” pankartı ve üzerinde Filistin bayrağı olan bir tabut taşındı. Yürüyüş ve eylem boyunca kitle tarafından “Özgür özgür Filistin!”, “Özgür özgür Gazze!”, “Almanya finanse ediyor, İsrail bombalıyor!”, “Gazze bombalanıyor, binlerce çocuk ölüyor!”, “Filistin için özgürlük!”, “Gazze için özgürlük!” sloganları sıklıkla atıldı. Yürüyüş esnasında bir eylemcinin taşıdığı dövizin üzerinde “Soykırımı durdurun” yazdığı için polis çevresini sarıp, GBT uyguladı.

Yürüyüş tekrar Neumarkt Meydanına gelerek, yapılan konuşmaların ardından son buldu.

Aynı gün öğlen saatlerinde İsrail yanlıları da tren istasyonu önündeki Meydanda eylem yaptı. İslam karşıtı pankartlar taşınan ve konuşmalar yapılan eylemde, polisin Filistin dayanışması eyleminin aksine, kitlenin etrafında konumlanarak, katılımcıları korumak için önlem aldığı göze çarpıyordu.

Kızıl Bayrak / Wuppertal