Trump köle tacirlerini kutsadı, protestolara kin kustu

Amerikan emperyalizminin şefi, Amerikan bağımsızlık günü konuşmasında, köle tacirlerinin heykellerinin yıkıldığı protestoları hedef aldı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 04 Temmuz 2020
  • 17:03

ABD’de George Floyd’un polis tarafından vahşice katledilmesiyle başlayan ırkçılık karşıtı protesto eylemlerinin kısa sürede klasik köle tacirlerinin ve ABD'nin ırkçılıkla birlikte isimleri alınan komutanlarının heykellerinin yıkılmasına dönüşmesi Trump'ların tedirginlik ve korkularını artırdı. Covid-19 salgını karşısında içerisine düştüğü aczi gizlemek için daha da saldırganlaşan Trump, Amerika'nın bağımsızlık günü dolayısıyla yaptığı konuşmada kendisini tekrarlayarak bitmeyen kinini kustu.

ABD Başkanı Donald Trump, ırkçılık karşıtı eylemcilerin “kahramanları karalamaya, kutsal anıtları tahrif etmeye çalıştığını” öne sürerek, “ABD'nin aşırı solcu faşizmin kuşatması altında olduğu” demagojisine sarıldı. Irkçılık karşıtı protestocuları “kızgın çeteler” diye hedef gösteren Trump, “Sol kültürel devrim, Amerikan devrimini devirmek için tasarlanmıştır” iddiasıyla, kitlelerin isyanını komplo teorilerine başvurarak etkisizleştirmeye çalıştı.

Faşizmin temel ideolojisi olan ırkçılığı savunup, köle tacirlerinin ve modern çağın ırkçı “tarihsel” kişilerinin anıtlarını “kutsal anıtlar” olarak tanımlayıp köleliği kutsayan Trump'ın bu saldırganlığı, içerisinde bulundukları çürümüş ruh hallerinin dışa vurumudur.

Covid-19 salgını karşısında olanca görkemiyle çöken ABD devletinin düştüğü aczi gizlemenin yolu daha çok saldırganlaşmaktan geçiyor. Cuma günü, bir gün içinde tespit edilen yeni vaka sayısı 57 bini geçmişti. ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, pandeminin yaklaşık 130 bin Amerikalının hayatına mal olduğunu ve son dönemde vaka sayısında görülen bu belirgin artışın da tüm ülkeyi riske attığını söylemişti.

“Bizi susturmaya çalışıyorlar, ama asla susmayacağız” diyen ABD emperyalizminin şefi, “Şimdiye dek yaşamış en büyük Amerikalıların heykellerinin bulunacağı uçsuz bucaksız bir Amerikan Kahramanları Ulusal Parkı” kurulacağını açıkladı. Elbette o “kahramanların” heykellerinin de ibretialem için müzelerde sergileneceği günlerde gelecektir.