Stuttgart’ta Şili ve Rojava halkları ile dayanışma eylemleri

Stuttgart’ta iki eylem için pek çok ülkeden emekçiler bir araya gelerek enternasyonal dayanışmayı büyüttü.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 02 Kasım 2019
  • 21:57

Almanya’nın Stuttgart kentinde bugün direnen halklarla dayanışma amacıyla iki eylem gerçekleştirildi.

İlk eylem için saat 13.00’te Stuttgart belediye meydanında bir araya gelen bir grup Şilili ve dostları bir eylem gercekleştirildi. Son günlerde gerici faşist yönetimlere karşı dünyanın dört bir yanında gelişen kitlesel eylemlere destek eylemleri düzenlendiğine işaret edildi. Eylemde yapılan konuşmalarda özellikle ezilen halklara yönelik ekonomik, politik baskılar protesto edildi. Şili, Lübnan, Irak ve Kürdistan’daki halkların mücadeleleriyle enternasyonal dayanışma çağrıları yapıldı.

İkinci eylem, saat 15.00’te Gar meydanında, Türk sermaye devletinin Kürt halkını hedef alan işgaline karşı gerçekleştirildi. Günlerdir yapılan eylemlerden biri olan bugünkü eylem Rojava Günü olarak düzenlendi.

Gar meydanında lrak, Suriye, Filistin, İran, Lübnan, Şili gibi pek çok ülkeden kitlelerin bir araya geldiği eyleme Almanya’dan ilerici partiler, Türkiyeli devrimci gruplar da katıldı. Eylem tam bir enternasyonal dayanışma örneği oldu.

Toplanma meydanında yapılan konuşmalarda emperyalist güçlerin özellikle Ortadoğu’daki kirli oyunları teşhir edildi. Kürtler üzerinde oynanan oyunlarla emperyalistlerin Ortadoğu’nun bir parçası olduğunun altı çizildi. Emperyal güçlerin Türk devletiyle perde arkasındaki kirli işbirliğine değinilerek tüm emperyalistlerin Suriye topraklarından şartsız çekilmesi gerektiğinin altı çizildi. Kurt halkıyla dayanışma çağrıları yapıldı.

Konuşmaların sonrasında kitleler bayrak ve pankartlarla yürüyüşe geçti. Enternasyonal sloganların hiç susmadığı yürüyüşte, “Tüm emperyalistler Kürdistan’dan defol!”, “Alman panzerler Kürdistan’dan defol!”, “Yaşasın Enternasyonal dayanışma!” sloganları sıklıkla haykırıldı. Eylem boyunca yer yer konuşmalar yapıldı ve çevredeki kitleden de yoğun ilgi vardı. Toplanma merkezinde konuşmalar bir süre daha devam etti.

Kızıl Bayrak / Stuttgart