Stuttgart’ta savaş protestosu ve polis saldırısı

Erdoğan/saray rejiminin kendi bekası için Rojava’yı işgal etmeye yönelik savaşı Stuttgart’ta protesto edildi. Eylemin sona ermesinin ardından polis gençlere saldırdı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 12 Ekim 2019
  • 22:43

Rojava’nın çökertilerek tasfiye edilmesi için saray rejiminin sürdürdüğü işgal savaşına karşı tepki ve nefret büyüyerek devam ediyor. Hafta içerisinde her gün yapılan miting ve yürüyüşlerle sürdürülen protesto eylemleri haftasonunda, daha geniş kitlelerin katıldığı yaygın olarak yapılan eylemlerle devam etti.

Stuttgart’ta bugün yapılan yürüyüş ve mitinge beş binden fazla kişi katıldı. Saat 15.00’te başlayan eylem, ara ve yürüyüş sonunda yapılan mitingle saat 17.00’ye kadar sürdü. Gençlik kitlesinin yoğun olarak yeraldığı eylemde, Kürdistan’ın bütün parçalarından katılım vardı. Özellikle Rojava ve Efrîn gibi bölgelerden katılanların öfke ve nefreti oldukça büyüktü.

Almanya merkezli, savaş karşıtı, anti-faşist kurumlar ve kitleler de hafta boyunca olduğu gibi hafta sonunda yapılan eyleme de yoğun bir ilgi gösterdiler. MLPD ve Sol Parti’nin yanı sıra değişik inisiyatifler de eylemlerde yeraldılar. Yaptıkları konuşmalarla sarayın işgal savaşını lanetleyerek, Kürt halkıyla dayanışma içerisinde olacaklarını açıkladılar.

Yürüyüş boyunca “Bütün işgalci güçler Küristan’dan defolun!”, “Yaşasın enternasyonal dayanışma!”, “Alman panzerleri Kürdistan’dan defolsun!”, “Alman parası, Alman silahı tüm dünyada katlediyor!”, “Türk ordusu Kürdistan’dan defol!” başta olmak üzere anti-militarist ve dayanışmayı vurgulayan sloganlar atıldı ve yapılan konuşmalarla da işgal ve savaş lanetlendi.

Polis gençlere saldırdı

Alman polisi gençlerin gösterdiği tepkiyi provoke ederek, yürüyüşten sonra bu bahaneyle gençlere saldırdı. Mitingin dağılmasından sonra, gençlerin peşine takılan atlı, köpekli tam teçhizatlı özel komando birliği, istasyon önünde kitleyi çembere alarak gözaltılar gerçekleştirdi.

Kentin en işlek caddesini bloke eden özel komando birliği, büyük alışveriş merkezinin giriş ve çıkışlarını kapttı. Özel komando birliğinin çemberi içerisinde tutulan savaş karşıtlarının attıkları sloganlara, çevrede toplanan kitle güçlü bir destek verdiler. “Yaşasın enternasyonal dayanışma!”, “Dayanışma direniş demektir!”, “Faşizme karşı tüm dünyada savaş!”, “İşgalci güçler Kürdistan’dan defol!” sloganları, çevredekilerin de katılımıyla güçlü bir şekilde atıldı.

Hafta içerisinde her gün saat 18.00’den itibaren Schlossplatz’ta eylemler devam edecek.

Kızıl Bayrak / Stuttgart