Sinan yoldaşı ve ON’ları etkinliklerle anıyoruz

Teslim Demir (Sinan) yoldaşı ve Habip ve Ümit yoldaşlar şahsında Ulucanlarda ölümsüzleşen ON’ları anmak için yurtdışında etkinlikler düzenlenecek.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 28 Eylül 2021
  • 11:11

Teslim Demir (Sinan) yoldaşı yitirişimizin üçüncü, Ulucanlar Katliam ve Direnişi’nin 22. yılındayız. 1960’lı yılların sonundan başlayarak tüm devrimci kuşaklara yoldaşlık yapan Sinan yoldaş, ilk gençlik yıllarından itibaren örgütlü bir devrimciydi. Partinin açıklamasında belirtildiği gibi, 66 yıllık ömrünün 50 yıllında “kelimenin en tam anlamıyla, geceli gündüzlü devrim için çalışıp durdu. Bu uğurda birden fazla kez tutuklamalar yaşadı, işkencelerden geçti, zindanlarda yattı, mahkemelerde yargılandı. Ama son nefesine kadar inandığı ve bir ömür boyu bağlandığı davasına sadık kaldı. Bu davanın bir önderi, ama yüzlerce, binlerce devrimcinin tanıklık edebileceği gibi, aynı zamanda bir sıra neferiydi. Liderlik özellikleri ve konumuna rağmen en sıradan işleri de gündelik olarak omuzlamaktan geri durmayan gerçek bir devrim işçisiydi.”

Türkiye devrimci hareketinin yarım asırlık çınarı Sinan yoldaş, parti inşa hareketi Ekim’in ve Türkiye Komünist İşçi Partisi’nin kuruluşunun da öncülerindendi. 26 Eylül 1999 Ulucanlar katliamında yitirdiğimiz 10 yiğit devrimciden her ikisi de TKİP MK üyeleri olan Habip Gül ve Ümit Altıntaş yoldaşlar, köşe taşlarının döşenmesinde Sinan yoldaşın eşsiz bir emeğinin olduğu bu kuruluşun kadrolarıydılar. Üçü birlikte Türkiye’de işçi sınıfı devrimciliğinin komünist bir işçi partisi şahsında taçlandırılmasının onurunu yaşadılar. Hayatlarını adadıkları mücadele, uğruna ölümü göğüsledikleri dava ve bıraktıkları miras Yeni Ekimler yolunda yürüyenlerin ellerinde yükselmeye devam ediyor. 

Teslim Demir (Sinan) yoldaşı ve Habip ve Ümit yoldaşlar şahsında Ulucanlarda ölümsüzleşen ON’ları anmak için yurtdışında etkinlikler düzenliyoruz. Yoldaşlarımızı anmak, anılarına saygı ve bağlılığımızın bir ifadesi olduğu gibi, bizlere bıraktıkları bayrağı hep yukarda dalgalandıracağımızın ahdidir. Wuppertal, Frankfurt ve Paris’te düzenlenecek etkinliklere tüm dost ve yoldaşlar davetlidir.

Etkinlik bilgileri:

Wuppertal: 3 Ekim 2021 Pazar, 13:00 / Alevi Kültür Merkezi e.V, Südstraße 19, 42103 Wuppertal

Frankfurt: 3 Ekim 2021 Pazar, 13:00 / Internationales Zentrum, Koblenzer Str. 17, 60327 Frankfurt

Paris: 3 Ekim 2021 Pazar, 15:00 / Dersim Derneği, 18 Rue des Petites Écuries, 75010 Paris

Yurtdışından komünistler