Sinan yoldaş için Berlin’de anma etkinliği

Teslim Demir ve Ulucanlar anısına, sınıf devrimcileri tarafından 4 Ekim Pazar günü, Berlin’de bir anma etkinliği düzenlendi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 05 Ekim 2020
  • 10:15

Teslim Demir ve Ulucanlar anısına, sınıf devrimcileri tarafından 4 Ekim Pazar günü, Berlin’de bir anma etkinliği düzenlendi. Dersim Kultur Gemeinde’de yapılan etkinlik için tutulan salon, parti şehitlerinin yanı sıra devrimci önderlerin posterleriyle donatıldı. Saat 15.30’da kısa bir selamlama konuşması ve saygı duruşuyla başlayan etkinlikte ilk olarak sinevizyon gösterimi yapıldı.

Sinan yoldaşın yaşamından kesitlerin ve katıldığı kimi etkinliklerden konuşmaların yer aldığı sinevizyonun ardından, Türkiye Komünist İşçi Partisi adına bir yoldaş tarafından konuşma yapıldı. Konuşmada, Sinan yoldaşın yitirildiği Eylül ayının son haftasının, aynı zamanda Ulucanlar katliam ve direnişinin de 21. yıldönümü olduğu hatırlatılarak, Ulucanlar’da devrimcilerin ölümüne direndikleri, o günlerden bugünlere egemenlerin yaratmak istedikleri teslimiyet ruh halinin değil, ölümüne direnenlerin lekesiz devrettikleri mücadelenin, devrim ve sosyalizme bağlılığın ve kavga şiarlarının miras kaldığı söylendi.

Konuşma, 60’ların sonundan itibaren hem bir önder hem de bir devrim emekçisi olarak bu mirasın yaratıcılarından olan Sinan yoldaşın hayatı ve mücadelesinin anlatımıyla sürdü. Güncel tabloya dair gerçekler vurgulanarak, yeni devrimlerin önümüzdeki tarihsel dönemin gündemi olduğu belirtildi. Teslim Demir, Habip Gül, Ümit Altıntaş gibi devrimciler tarafından son 40-50 yılda devim bayrağını yükseklerde tutma misyonunun önemine işaret edildi. Parti konuşması, devrim yolunda ölümsüzleşen devrimcilerin anıları ve mücadelelerinin hep yaşatılacağının altı çizilerek bitirildi.

Etkinlik programı iki genç yoldaşın şiir dinletisiyle devam etti. Genç yoldaşlar içinde Nazım Hikmet ve Mustafa Özenç’ten dizelerin de yer aldığı şiirleri başarıyla sundular. Bu bölümde ayrıca, Sinan yoldaşı tanıyan konuklardan emektar bir dost, gerçek anlamda yüreğini de katarak Hasan Hüseyin Korkmazgil’in Yerlerimiz (Ben işçi çocuğuyum) ve Nazım’ın Duvar şiirlerini seslendirdi.

Anma programına son olarak emekçi bir dostumuz müzikleriyle katkı sundu. Sinan yoldaşın severek dinlediği ve söylediği türkülerin de yer aldığı müzik dinletisi, hep beraber söylenen Avusturya İşçi Marşı’yla noktalandı.

Pandemi koşulları gözetilerek örgütlenen ve katılımcıların beğeniyle karşıladıkları anma etkinliğinde “Teslim Demir – Devrime adanmış yarım asır” kitabının satışı da yapıldı. Programın bitiminde yapılan sohbetlerin ardından etkinlik sona erdi.

Kızıl Bayrak / Berlin