Savaşa para akıtan Crédit Suisse’in finansal direktörüne karşı eylem

Rojava’daki katliamı finanse eden Crédit Suisse’in Finans Müdürü (CFO) Antoine Boublil kırmızı boyayla protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 02 Kasım 2019
  • 23:19

23 Ekim Çarşamba günü saat 17.30’da Lozan’ın Federal Politeknik Üniversitesi’nde (EPFL) finans ve bankacılık sektörüyle ilgili Crédit Suisse’in Finans Müdürü (CFO) Antoine Boublil’in de katıldığı olduğu bir seminer düzenlendi. Sunum esnasında Finans Müdürü yüzleri kapalı genç militan bir grubun eylemiyle karşılaştı.

Eylem, Rojava’da katliam gerçekleştiren Türk ordusuna uçak, helikopter ve silah satışı yapan Lockheed-Martin, Boeing, Raythen ve General Dynamics şirketlerinin Crédit Suisse tarafından finanse edildiklerini açıklamak ve işgal harekâtının son durumunu bildirmek için gerçekleştirildi. Kırmızı boyalı sahte kan Müdürün üzerine atılarak gerçekleşti. Aynı zamanda Kuzey Suriye’deki son gelişmeleri aktaran bir bildiri dağıtımı gerçekleştirildi.

Bildiride, Crédit Suisse’in 2018’de dünyanın en büyük 20 silah satıcının 6’sına 784 milyon dolar değerinde devasa yatırımlar yaptığı ve bu aynı şirketlerin de Türkiye’ye satış gerçekleştirdiği aktarıldı. Erdoğan’ın bir üst vitese geçmek istediği ifade edilerek, Kürt halkına yönelik etnik temizliğe bürünme arzusu içinde olduğu beyan edildi. Günlerdir Küzey Suriye’de hastaneleri, sivil konvoyları ve insanları bombalayan Türk ordusuna karşı tarihi bir direniş sergilendiği açıklandı. Rojava topraklarını bir devrim toprağı olarak nitelendirilen bildiride, yaratılan feminist, ekolojik, radikal demokratik ve yerel halkların birlik değerleri öne çıkarılarak, bu değerlerin savunulması için mücadele verilmesi gerektiği ifade edildi.

Kürt halkıyla dayanışmaya çağıran bildiride, Crédit Suisse’in ölümcül yatırımlarını derhal durdurması gerektiği çağrısı yapıldı. Bildiri “Yüzünüze fırlattığımız kan faşist Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk ordusuna yatırımlarınızla Suriye’de dökülmesine sebep olan kandır. Bu sefer sahte kullanıldı ama bir sonrakinde bu kan sizinki olacak” sözleriyle son buldu.