Kolombiya’da eylemler 14. gününde sürüyor...

Ulusal Grev

Kolombiya’da sosyal yıkım saldırılarına ve polis terörüne karşı eylemler 14. gününde devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 12 Mayıs 2021
  • 13:55

Kolombiya’da 28 Nisan’da vergi soygununa karşı başlayan eylemler devam ediyor. Kolombiya Ombudsman Ofisi’nin, ülkede 14 günü tamamlanan gösterilerle ilgili son güncellemesine göre, 15 kişinin daha eylemlerde yaşamını yitirdiği açıklandı ve ölü sayısı toplamda 42’ye yükseldi. Resmi verilere göre 548 kişi hala kayıp.

Kolombiya'nın 3. büyük şehri Cali'de, önceki gün silahlı kişilerin yerli konvoyuna saldırmasının ardından Devlet Başkanı Ivan Duque bir açıklama yaptı. Açıklamada  yılın ikinci döneminde ücretsiz devlet üniversitesi, teknik ve teknolojik eğitim desteğinin sağlanması için bütçeden katkılar yapılacağını duyuruldu.

Cali'deki eylemlerde 17 kişi öldü

Kolombiya medyasında çıkan habere göre, kentte eylemlerin başlangıcından bu yana 17 kişi hayatını kaybetti, 430 kişi yaralandı.

Cali'de, 10 Mayıs'ta eylemlere destek için yola çıkan ve Jamundi yolunda otobüslerle ilerleyen yerli gruplar, silahlı sivil kişilerce saldırıya uğramış, saldırıda 9 yerli yaralanmıştı.

Villa hayatını kaybetti

5 Mayıs'ta vurulan öğrenci lideri Lucas Villa'nın tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği açıklandı.

Lucas'ın kız kardeşi Nicole Villa, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Her bulutun üzerinde dans etmeye ve insanları mutlu etmeye devam et, aynı burada yapıyor olduğun gibi!”

Doktorların, tedavi ile ilgili olumlu sonuçlar verdiğini söylemesinin ardından Lucas'ın ölümü Kolombiya'da büyük üzüntü ve şaşkınlığa neden oldu.

Cali’de bulunan Siloé mahallesi’ne polisin ateş açtığı belirtiliyor. Eylemciler “Ulusal Grev” ilan edilen 14. günde Cali çevresinde ablukalar kurarak şehre giden tedarik hatlarını aksattı. Eylemciler, kamyonların ablukayı geçmesine izin veren bir insani yardım koridoru oluşturmayı kabul etti. Pek çok benzin istasyonu da greve katıldı.