Köln’de Filistin halkına destek

İsrail siyonizminin Filistin halkına karşı aylardır sürdürdüğü saldırıları Almanya’nın Köln kentinde protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 06 Şubat 2024
  • 11:30

İsrail siyonizminin Filistin halkına karşı aylardır sürdürdüğü saldırıları Almanya’nın Köln kentinde protesto edildi.

"Filistin’e özgürlük!" şiarı altında gerçekleşen yürüyüşe yağmura rağmen yüzlerce kişi katıldı. Köln Merkez İstasyonu önünde toplanan kitleye yürüyüşe başlamadan önce polisin koyduğu kuralların okunması dayatıldı. “Bunların onların kuralları olduğu” söylenerek eleştirildi. 

Yürüyüşün başından sonuna dek sloganlar hiç susmadı ve “Filistin’e özgürlük!”, “Soykırımı durdurun” (Stop den Genozid!) sloganları atıldı. 

Alman devletinin İsrail siyonizmini destekleyen tutumu, İsrail’e silah yardımları, medyanın kitleleri manüpüle ettiği, Netanyahu’nun mahkeme karşısına çıkacağı da sloganlarla sık sık dile getirildi. 

Filistin bayraklarının yanında, BİRKAR, RJ, Zora, YS bayrakları da taşındı. Yürüyüşün başında yapılan mitingde Zora adına konuşma yapan bir kadın devrimci, Filistin’e destek verdikleri için Alman devletinin örgütlerine karşı sürdürdüğü baskılara değindi, ev baskınlarında yaşadıklarını anlattı.

Türkiye’de zindanlarda süren açlık grevlerine destek sunan Köln’deki açlık grevcileri de yürüyüşe katıldı. Açlık grevcileri bir konuşma yaparak Türkiye, İran ve Filistin zindanlarında yaşananlara karşı oldukları için burada oldukları ifade edildi.  

Yürüyüşün sonunda düzenlenen mitingde ise RJ adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada İsrail siyonizminin saldırıları protesto edildi, Alman devletinin soykırımcı, katliamcı İsrail’e destek verdiği ve bunun için devrimci ve antifaşistlere saldırılarına değindi. Şimdiye değin Alman devletinin "soykırım" sözcüğünü yasaklanmasına atfen, "Soykırım Almanya’ya dışarıdan ithal edilmedi, Soykırım bu ülkede üretildi" sözleri kitlede büyük bir coşkuya yol açtı. Afd faşistlerine karşı son haftalarda alanları dolduran yüzbinlerin bugün neden burada olmadığını da eleştirdi. 

Yürüyüşte diğer Filistin ile ilgili eylemlerde olduğu gibi, yoğun bir polis yığınağı vardı. Siyonistler yine İsrail bayrağı ile yürüyüş kortejinin birkaç metre yakınına değin yaklaşarak provoke etmeye çalıştı. Ancak kitle bu tarz provokasyonlara karşı hazırlanmıştı ve siyonistlerin provokasyonlarına gelmedi.

Kızıl Bayrak / Köln