"Filistinlilerin hayatı önemlidir"

İsrail’in Filistin’e karşı saldırıları sürerken ABD, İngiltere, Almanya, Avusturya ve Norveç’te eylemler yapıldı ve Siyonist saldırılar protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 18 Şubat 2024
  • 21:30

İsrail’in Filistin’e karşı saldırıları sürerken ABD, İngiltere, Almanya, Avusturya ve Norveç’te eylemler yapıldı ve Siyonist saldırılar protesto edildi.

AA’da yer alan habere göre ABD'nin başkenti Washington'da Kongre binasına yürüyüş yapıldı ve "Gazze'de acil ateşkes" çağrısında bulundu. Chinatown bölgesinden başlayan yürüyüş Kongre binasının önüne kadar sürdü.

İngiltere'nin başkenti Londra'da da Filistin'e destek için Marble Arch'ta toplanan eylemciler İsrail’in Londra Büyükelçiliği'ne yürüdü. "Özgür Filistin", "İsrail bir apartheid devlettir", "Soykırımı durdurun" ve "Filistinlilerin hayatı önemlidir" yazılı pankartlar taşınan eylemde, İngiltere'nin İsrail'e verdiği desteği sonlandırması çağrısında bulundu.

Almanya’nın başkenti Berlin’de de Filistin’e destek eylemi düzenlendi. Neukölln ilçesindeki Hermannplatz Meydanı’nda İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Filistin ile dayanışma göstermek amacıyla toplanan binlerce kişi daha sonra Kreuzberg semtinde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da İsrail’in saldırıları düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. İnsan Hakları Meydanı’nda yapılan eylemde, Filistin bayraklarının yanı sıra "Gazze’de soykırım durdurulsun", "Refah’tan elini çek", "Hemen ateşkes" yazılı pankartlar taşıdı.

Amerika’nın, İsrail’e verdiği destek Norveç’in başkenti Oslo’da ABD büyükelçiliği önünde protesto edildi. ABD büyükelçiliğinin yanındaki Morgedalsveien de toplanan kitle, Amerika’nın İsrail’e verdiği aktif desteğin durdurulmasını istedi.

Norveç Filistin Komitesi, Oslo Filistin Komitesi, Ringerike Filistin Komitesi ve Norveç’deki Norveç–Filistin derneği tarafından düzenlenen eylemde şunlar talep edildi:

“Soykırımın durdurulması, İsrail’in silahlandırılmasına son verilmesi, ateşkesin hemen yapılması ve insanı yardım için hemen harekete geçilmesi.”