“Hindistan'da günlük 60 bin vaka”

Dünyanın dört bir aynında koronavirüs vaka sayısı artıyor.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 14 Ağustos 2020
  • 22:07

Pandemi ile birlikte sınırlı düzeyde alınmış olan önlemler son dönemde gevşetilirken koronovirüs vaka sayıları artıyor. BBC News'in haberine göre dünyanın dört bir yanında vaka sayıları yükseliyor.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre dünyada pandeminin üssü Latin Amerika ülkeleri. Brezilya koronavirüs sebebiyle yaşanan toplam 100 binden fazla ölüm ile ABD'yi izledi. Meksika ise bölgede pandemiden en çok etkilenen ikinci ülke. Meksika'da toplam koronavirüs ölüm sayısı 50 bini geçti. Latin Amerika ülkelerinden Peru, Kolombiya, Venezuella ve Arjantin'de de vaka sayılarının yükselişte olduğu ifade ediliyor.

Latin Amerika'nın dışında koronavirüs vakalarının en yüksek olduğu ülkelerden biri de İran. Resmi olarak toplam 20 bin ölümün raporlandığı ülke için bu sayının gerçekte iki katından fazla olabileceği sızan bilgiler arasında.

Afrika kıtasında ise Güney Afrika ve Mısır şimdiye kadar en çok vakanın görüldüğü yerler oldu. Güney Afrika, 50 bin ölüm vakasının raporlandığı dünyadaki 7 ülkeden biri.

Hindistan ise dünyada günlük vaka sayısının en yüksek olduğu ülke konumda. Hindistan'da toplam 2.5 milyon vaka bulunurken bu sayıya her gün 60 binin üzerinde yeni vaka ekleniyor. Dünyanın ikinci en kalabalık ülkesi olan Hindistan koronavirüs sebebiyle ölüm vakalarında 48 bin kişi ile dördüncü sırada yer alıyor. Buna rağmen pandemiye karşı yeterince önlem alınmıyor.

Ülkede ayrıca Keşmir'in Srinagar kentinin en büyük hapishanesinde salgın yaşandığı bildiriliyor. Test uygulanan 408 tutukludan 102'sinde koronavirüs tespit edildi.

Avrupa'da da vaka sayılarının yükselişte olduğu vurgulanıyor. Pandeminin ilk aylarında dünyada en çok etkilenen ülkelerden biri olan İspanya'da son haftalarda vaka sayılarının artmasından kaynaklı uzmanlar ülkenin tekrar “kritik aşamaya” girebileceğini ifade ediyorlar.

Pandeminin nispeten kontrol altına alındığı iddia edilen İsrail, Avustralya ve Japonya gibi ülkelerde de vaka sayılarında artış göze çarpıyor.