Essen'de 1 Mayıs yürüyüşü...

Essen'de 1 Mayıs diğer senelere nazaran daha coşkulu, daha kitlesel geçen yürüyüşte sınıf devrimcilerinin kortejlerindeki coşkulu sloganları ve kısa konuşmaları dikkat çekiciydi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 02 Mayıs 2022
  • 12:30

İşçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs, Almanya’nın Essen kentinde coşkulu bir yürüyüşle kutlandı.

Alman Sendika Birliği’nin (DGB) organize ettiği yürüyüşe, DGB’in yanı sıra Birleşik Hizmet İşleri Sendikası ver.di, kadın örgütü Courage, BİR-KAR, Almanya Marksist Leninist Partisi (MLPD) ve Enternasyonalist Birlik pankart ve flamalarıyla katıldı.

Essen’in Rüttenscheid semtindeki buluşma noktasında beraber kortej oluşturan BİR-KAR ve MLPD geleneksel olarak saat:10.00’da başlayan yürüyüşten öne alanda bir miting düzenliyor. Bu sene de megafonlarla konuşmaların başlamasıyla birlikte ver.di sendikası, yüksek sesli müzik açarak konuşmaların duyulmasına engel olmaya çalıştı. Dostça uyarılardan sonra, MLPD ve BİR-KAR katılımcıları pankart ve flamalarıyla ön sıralara doğru ilerleyip orada konuşmalarını sürdürme kararı aldılar. Alman Sendika Birliği Essen sorumlusu, ön sırada duramayacağımızı, aksi taktirde alanda bulunan polislerin yardımıyla bizleri alandan uzaklaştıracakları tehdidinde bulundu. Sınıf devrimcileri olarak, 1 Mayıs’ın sarı sendika tekelinde olmadığını ve bu denli tahriklere son vermesi gerektiği uyarısında bulunduk. Kısa bir sözlü tartışmanın ardından, DGB temsilcisi provokatif davranışlarına son verdi. Saat: 10.00’da başlayan yürüyüş Essen şehir merkezinde miting alanında son buldu.

Diğer senelere nazaran daha coşkulu, daha kitlesel geçen yürüyüşte sınıf devrimcilerinin kortejlerindeki coşkulu sloganları ve kısa konuşmaları dikkat çekiciydi. Kürdistanlı göçmenlerin yoğun katılığımı da gözlerden kaçmadı.

Miting alanında DGB yöneticileri tarafından yapılan konuşmalarda “Almanya’da yaşanan işsizliğin, yoksulluğun ve sefaletin Ukrayna’daki savaşla ilişkilendirilmesi ancak Alman sermaye tekellerine tek bir söz dahi edilmemesi” de dikkat çekiciydi.

Kızıl Bayrak / Essen