Engels yılında birlikte Wuppertal’e!

Biz bu yıl da Engels’in geçmişte ve bugün dünyada milyonlarca ezilen ve sömürülen insana örnek olduğunu göstereceğiz. Engels insanlığın kurtuluşu için bize yol gösterdi. Şimdi o yolda yürümek bizlerin ellerinde!

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 29 Temmuz 2020
  • 22:51

Dünya sarsılıyor, Friedrich Engels yaşıyor!

 

Friedrich Engels Anması 2020

5 Ağustos 2020, Friedrich Engels’in 125. ölüm yıldönümünde, sayısız nedenden dolayı, büyük düşünür ve devrimci Friedrich Engels’i anmayı ve bugün hala geçerli olan düşüncelerini hatırlatmayı kendimize görev biliyoruz. 

Engels Yılı 2020

Engels bugün neden hala güncelliğini korumaya devam ediyor?

1820’de Wuppertalli bir tekstil fabrikası sahibinin oğlu olarak dünyaya geldi. Genç yaşından itibaren tutuculuğa, baskıya ve aşırı korumacılığa karşı çıktı. İçine doğduğu kapitalist burjuva sınıfına sırtını döndü ve yaşamını işçi sınıfının kurtuluşuna adadı. 

Bu yıl devrimci Engels’in 200. doğum gününü karşılıyoruz. 

Şimdiden Wuppertal belediyesi üst yöneticileri ve NRW Eyaleti yönetimi Engels’in 200. doğum günü anmasını, politik içeriğinden arındırılmış, şehrin turistik bir etkinliği haline getirmek istiyor. Engels’i sadece sosyal bilimci ve filozof kimliğine indirgeyip, devrimci fikirlerini görmezden gelmek istiyorlar. 

Biz bu yıl da Engels’in geçmişte ve bugün dünyada milyonlarca ezilen ve sömürülen insana örnek olduğunu göstereceğiz. Engels insanlığın kurtuluşu için bize yol gösterdi. Şimdi o yolda yürümek bizlerin ellerinde!

Marx ve Engels’in gördüğü gerçek şudur: 

“Emek ve doğa tüm zenginliklerin kaynağıdır.”

Bizler bugün onların ne kadar haklı olduklarını görüyoruz. Dünyadaki büyük tekeller ve şirketler sonsuz çıkarları adına doğamızı geri dönülmez ve onarılması mümkün olmayan tahribatlara uğratıyor. Aynı zamanda sömürü de olabildiğince yükseliyor: İşçilerin gelirleri düşüyor. Emekçiler için açlık ve yoksulluk artarken, zenginlik bir avuç kapitalistin elinde toplanıyor. Marx ve Engels bu insanlık dışı sisteme karşı bilimsel sosyalizmi devrimci alternatif olarak sunuyorlar. İnsanı ve doğayı sömürüden kurtarmanın temeli bilimsel sosyalizmdir çünkü!

Engels İttifakı

(BİR-KAR, Die Linke.SDS Wuppertal, DKP Wuppertal, Kommunistischer Aufbau, LF - Linkes Forum, MLPD, Rebell, Revolutionärer Jugendbund, SDAJ, Studierenden Kollektiv, Trotz Alledem, Rebellion Ruhr)