Emperyalistler İsrail’in saldırılarına geçit veriyor

Emperyalist devletler siyonist rejimin saldırganlığına geçit verirken, halklar Filistin’le dayanışma eylemleri gerçekleştiriyor.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 15 Mayıs 2021
  • 19:43

Avrupa’nın metropolleri de dahil, dünyanın birçok yerinde siyonist saldırganlığa ve işgale karşı Filistin halkıyla dayanışma eylemleri sürüyor.

Fransa, Almanya, Avusturya, Avustralya vb. ülkelerde işçi ve emekçiler siyonist saldırganlığı protesto ederek, Filistin halkıyla dayanışmak için eylemler düzenledi.

Siyonist İsrail’in Filistin halkına saldırıları devam ederken, BM, ABD ve Avrupalı emperyalist merkezler “her iki tarafa” itilaf çağrısı yapmakla yetiniyor ve ırkçı-siyonist rejimin saldırılarına geçit veriyor. Zira emperyalist merkezlerden, Filistin halkıyla dayanışma eylemlerinin yasaklandığı, devletlerin İsrail’le dayanışma gösterdiği örnekler yansıyor.

Bu çerçevede Fransa, Filistin’le dayanışma eylemlerini yasaklarken, Avusturya İsrail’le dayanışmak için başbakanlık binasına İsrail bayrağı çekti. Almanya’da da İsrail’le dayanışma ayinleri düzenleniyor.

ABD’de İsrail saldırganlığına karşı sesler yükselirken, Joe Biden yönetimi “her iki tarafa şiddetin dozunu düşürme” çağrısı yapıyor.

Irkçı-siyonist rejim ise kadın, çocuk, sivil, yaşlı, genç gözetmeksizin Filistin halkının üzerine bombalar yağdırmaya devam ediyor. Riyakarca “her iki tarafa itilaf ve şiddetin dozunu düşürme çağrısı” yapanlar, adeta siyonist Apartheid devletinin sırtını sıvazlıyorlar.

Emperyalist devletler, Filistin halkı ile dayanışma eylemlerine yasaklamalar getirerek, İsrail bayrağını göndere çekerek, İsrail’le dayanışma ayinleri düzenleyerek, İsrail’in katliamlarına ortak olduklarını alenen göstermiş bulunuyorlar.

Fransa’dan Filistin direnişiyle dayanışmaya yasak ve saldırı

Filistin direnişiyle dayanışma eylemlerinin yasaklandığı Fransa’da yasağa rağmen bugün eylem gerçekleştirildi. Paris’te yürüyüş yapan kitle, “eylem yasağı” gerekçesiyle polisin saldırısına uğradı.

Öncesinde Filistin Dayanışma Derneği (AFPS) Başkanı Bertrand Heilbronn polis tarafından gözaltına alınmıştı. AFPS’den yapılan yazılı açıklamada, “Dernek başkanımız Bertrand Heilbronn Filistin'le dayanışma gösterisinden sonra gittiği Dışişleri Bakanlığından çıkarken gözaltına alındı ve daha sonra serbest bırakıldı” denildi.

Aynı açıklamada, Filistin'e destek gösterisinde sendika temsilcilerine para cezalarının kesildiği belirtildi ve devamında, “İktidar Filistin halkıyla dayanışma ve sesimizi yükseltmemizi engellemek için her türlü yola başvurduğunu gösteriyor ve bu hiçbir şekilde kabul edilemez. Fransız hükümetinden ifade ve gösteri özgürlüğüne yönelik tekrarlanan ve skandal niteliğindeki bu saldırılara son vermesini bekliyoruz” ifadelerine yer verildi ve İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama istendi.