Belçika'da kamu sektöründe grev...

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığına karşı, daha fazla personel, daha az iş yükü, daha iyi ücret talebiyle Belçika'da 31 Mayıs günü ülke çapında grev yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 02 Haziran 2022
  • 15:55

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığına karşı, daha fazla personel, daha az iş yükü, daha iyi ücret talebiyle Belçika'da 31 Mayıs salı günü ülke çapında grev yapıldı. Kamu sektörü sendikaları CGSP ve FGTB'nin çağrısıyla 30 Mayıs akşamından itibaren demiryollarında başlayan grev Avrupa'nın uzun mesafe tren trafiği üzerinde belirgin bir etkisi oldu. Liège, Namur ve Lüksemburg bölgelerinde demiryolları taşımacılığı tamamen durduruldu. Köln-Paris Thalys ekspres treni seferleri sadece düzensiz yapılabildi. Belçika'nın başkenti Brüksel’e seyahat etmek isteyenler, Hollanda ve Anvers üzerinden zaman alıcı dolambaçlı yollar kullanmak zorunda kaldılar.

31 Mayıs sabahından itibaren otobüs, tramvay gibi toplu taşımacılık hizmetleri grevden etkilendi. Ülkedeki çoğu otobüs ve tramvaylar çalışmadı. Çöpler toplanmadı, gardiyanlar ve öğretmenler de greve katıldı.

Ağır iş baskısı ve hayat pahalılığına karşı daha iyi çalışma koşulları ve ücret artışı talepleriyle yapılan grev, kapitalist tekelleri çok rahatsız etti.

VRT Nieuws'ın aktardığına göre, büyük tekellerden Voka'nın CEO'su Hans Maertens grevle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Sendikalar dünyanın geri kalanındaki tehlikeli duruma karşı kasıtlı olarak kör kalıyorlar… Avrupa'da bir savaş sürüyor. Çevremizdeki ülkelerde bu nedenle temkinli politikalar izleniyor ve ücretler düşük tutuluyor… Ateşle oynuyoruz ve faturanın daha sonra iki kez ödenmesi gerekecek.”

Grev sözcüleri, “Grev, ülke genelindeki özel ve kamu sektörü çalışanlarının ücret artışları ve fiyatların dondurulmasını talep etmeye çağrıldığı 20 Haziran'daki gösteri için çok iyi bir başlangıç oldu” değerlendirmesini yaptılar.

Devlete ait SNCB şirketi, demiryolu taşımacılığı üzerinde tekele sahiptir. Mart ayında personel eksikliği nedeniyle 3.700 tren seferi iptal eden şirket bu durumun uzun süre böyle devam edeceğini açıkladı. Yeşil Ulaştırma Bakanı Georges Gilkinet ile anlaşan SNCB, 2032 yılına kadar -ek personel istihdam etmeden- tren taşımacılığını yüzde on artırmayı hedefliyor. 

İşçilerin iş yükünün hafifletilmesi talebini dikkate almayan bu azgın tekelci zihniyetin yeni grevleri tetikleme ihtimali yüksek görünüyor.