Kamu emekçilerinden insanca yaşam eylemi…

“SESsiz kalmayacağız”

Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi bahçesinde kamu emekçilerine dayatılan sefalet zammı protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 11 Ocak 2023
  • 19:45

Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi bahçesinde kamu emekçilerine dayatılan sefalet zammı protesto edildi. KESK’e bağlı SES Şişli Şubesi üyeleri ve DİSK Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası Şişli Şubesi üyeleri adına yapılan açıklamada SES Şişli Şubesi Eşbaşkanı Abuzer Aslan konuştu.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Yaşanan gerçek hayat pahalılığının TÜİK tarafından açıklanan sahte rakamlarla maaşlarımızı eritmesine izin vermeyeceğiz! Artık yeter diyoruz! gerçekleri saklamayın rakamlarla oynamayın! Elektriğe %96 zam, doğalgaza %152, süte %152, şekere %285, ayçiçek yağına %125, ulaşıma %175, otogaza %162, araç muayene yüzde 122, pasaport ehliyet %122, tüm vergileri %122 zam gelmişken öemura ve emekliye sadece %30 zam verildi. Şaka gibi değil mi? Ancak bizler bu şakaya gülmüyoruz.”

Ardından ortak açıklamayı SES işyeri temsilcisi Tülin Çelik okudu. Açıklamada temel ihtiyaç maddelerine gelen zamlar hatırlatıldı ve talepler şu şekilde sıralandı:

“İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret için en düşük kamu emekçisinin maaşının; eş yardımı, çocuk yardımı, kira yardımı, ulaşım yardımı gibi sosyal ödemelerde yapılacak artışlarla yoksulluk sınırı üzerine çıkarılmasını,

Tüm vergi yükünü ücretlilerin omuzlarına yıkan, her yıl daha da büyüyen gelir vergisi adaletsizliğine derhal son verilmesini, gelir vergisi birinci dilim oranının %15 ten %10’a düşürülerek yoksulluk sınırına kadar olan maaşların-ücretlerin birinci vergi diliminde sabitlenmesini talep ediyoruz.

Bizler sadaka değil İnsanca yaşayacak ücret istiyoruz. Ölümü gösterip sıtmaya razı edenlere karşı duracağız. sahte TÜİK rakamlarına göre yapılan zamma itiraz ediyoruz.  Yoksullukta, asgari ücrette eşitlenmeye çalışılan eğitimli donanımlı bireyler olmak istemiyoruz! En az asgari ücrete yapılan yüzde 54 oranında zam, taban ücret istiyoruz!”

Mücadele çağrısı yapılan eylem sloganlarla sona erdirildi.