19 Aralık direnişi Paris'te selamlandı

19 Aralık zindan direnişinin yıldönümü nedeniyle Paris'te eylem gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 20 Aralık 2020
  • 08:20

Paris'teki Türkiyeli ve Kürdistanlı güçler 19 Aralık zindan katliamı ve direnişinin yıldönümü nedeniyle eylem örgütledi. Dün (19 Aralık) saat 17.00'de Strasbourg Saint Denis'deki Kemer önünde “19 Aralık Katliamı'nı unutma unutturma!” şiarlı pankart açılarak eylem başladı. Ardından 19 Aralık zindan direnişi başta olmak üzere devrim mücadelesinde şehit düşenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Eylemde, örgüt flamalarının yanı sıra zindan direnişinde şehit düşen devrimcilerin fotoğrafları ve katliamdan kareler bulunan dövizler taşındı. Eylem sırasında 19 Aralık katliamı ve direnişi üzerine açıklama yapıldı.

“Devletin kendi 'kontrolü' altındaki dört duvara aylar öncesinden planlar yaparak saldırmasının altında yatan bir gerçeklik var: Onlardan hiçbir şekilde teslim alamayacakları devrimci irade!” vurgusuyla saldırının hedefine dikkat çeken açıklama şöyle devam etti:

T.C. devletinin tüm kolluk güçleri rahat bir şekilde içeri girip devrimcileri teslim alacağını düşünmüyordu elbette. Çünkü daha önceki tecrübeleri devrimcilerin asla teslim olmayacaklarını göstermişti. Bu teslim olmayan direniş iradesi faşizmi kendi kalesinde bir kez daha yenilgiye uğratmış, faşist diktatörlük 28 devrimci tutsağı katlederek bir 'zafer' kazandığını ilan etmişti.

Açıklamada zindanlara yönelik saldırganlığın bugün de sürdüğü vurgulandı. Özellikle hasta tutsakların durumuna dikkat çekilerek şunlar ifade edildi:

Dolayısıyla 19-22 Aralık katliamı ve hala devam eden saldırıların amacı teslim alma ve yok etmeye yönelik olduğunu ancak devrimciler, tek başına da kalsalar hiçbir şekilde teslim alınamayacaklarını dosta ve düşmana kanıtlamıştır. Kanıtlamaya da devam edecektir.”

Açıklamanın ardından Türkçe, Kürtçe, Fransızca sloganlar atıldı. Türk sermaye devletinin Kürt halkına ve Kürdistan'a yönelik saldırganlığını sürdürdüğünü vurgulayan bir konuşmayla eylem bitirildi.

Eylemi ADHK, ACTİT, ATİK-FRANSA, CDK-F, TJK-F, Proleter Devrimci Duruş, ODAK-Paris, FEDA ve Partizan örgütledi. BİR-KAR da destekçi olarak eyleme katıldı. Komünistler eylem sırasında TKİP flamalarını taşıdılar.

Kızıl Bayrak / Paris