1. yılında George Floyd eylemi

Frankfurt’ta George Floyd’un öldürülmesinin 1. yılında ırkçılık protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 23 Mayıs 2021
  • 08:45

George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin birinci yılında Frankfurt’ta ırkçılık protesto edildi. 22 Mayıs Cumartesi günü “Black Power (Siyah Güç)” adlı Afrikalı bir gençlik oluşumu tarafından düzenlenen eyleme, çeşitli yerli ve göçmen gençlik örgütleri de katılarak destek verdiler. Saat 16:00’dan itibaren Frankfurt’un Gallus semtinde yapılan eylemde konuşmalar gerçekleştirildi.

Konuşmada Almanya’da ve Frankfurt’ta geçmişte yabancılara ve özellikle de siyah insanlara yönelik polis tarafından işlenen ırkçı cinayetlerin kurbanları anılarak, ırkçılık bir kez daha lanetlendi. Yine tüm dünyada ve Almanya’da ırkçı saldırıların, kitlesel göçlerin, Akdeniz’de boğulan binlerce insanın, yabancı düşmanlığı ile ayrımcılığın temelinde Emperyalizmin, kapitalizmin ve sömürgeciliğin olduğu vurgusu yapıldı. Irkçılığın ve yabancı düşmanlığının politik ve toplumsal sebeplerini ve bunun sistemle olan bağını başarılı bir şekilde kuran konuşma coşkulu sloganlar ve alkışlarla karşılandı.

Konuşmaların ardından yürüyüşe geçildi. Eyleme Revolutionerär Jugendbund (RJ), İngilizce “Adalet yoksa, barış da yok!” yazılı bir pankart ile katıldı. Ayrıca TKİP bayrakları ve Bir-Kar flamalarıyla sınıf devrimcileri de eyleme katılarak destek verdi.

En önde “Black Power Frankfurt” imzalı, “Kahrolsun emperyalizm, özgür ve birleşik Afrika!” yazılı bir pankartın taşındığı eyleme, başta Afrikalılar olmak üzere, hemen tümü gençlerden oluşan 500’ü aşkın bir kitle katıldı.

Eylem boyunca, “adalet yoksa barış da yok!”, “George Floyd bir cinayetti, her yerde direniş!”, “hepimiz beraber faşizme karşıyız!”, “NSU üç kişilik değil!”, “Polis olmasaydı Frankfurt Nazilerden çoktan kurtulmuştu!” gibi sloganlar sıklıkla atıldı.

Eylem, yapılan uzun bir yürüyüşün ardından, Frankfurt’ta yabancıların yoğun yaşadığı Höchst semtinde sona erdi.

Kızıl Bayrak / Frankfurt