“ZF ve Sarkusyan işçilerine çağrımızdır!”

MİB, grev iradesine sahip çıkan ZF ve Sarkusyan işçilerine çağrı yaptı ve işçilere “örgütlü gücünü açığa çıkartmalıdır” dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 18 Ocak 2024
  • 09:30

Metal İşçileri Birliği imzalanan TİS’in ardından sosyal medya hesaplarında ZF ve Sarkusyan işçilerinin görüşlerini paylaştı. Kendilerine sorulmadan imzalanan TİS üzerinden tepki gösteren işçiler 19 Ocak’ta greve çıkacaklarını beyan ediyor.

İmzalanan sözleşmenin sendikalarının yayınladığı taslaktan uzak olduğunu söyleyen işçilere Çimsetaş örneğini hatırlatan MİB, metal işçilerinin birliğinin önemine vurgu yaptı. Metal İşçileri Birliği sosyal medya hesaplarında “ZF ve Sarkusyan işçilerine çağrımızdır!” dediği paylaşım şu şekilde:

“Bir tarafta zafer kazandık söylemleri ile bizlere dayattıkları sefaleti allayıp pullamaya çalışanlar, diğer tarafta 19 Ocak’ta çıkacakları GREV’lerine sahip çıkan, hakkı olanı isteyen ve almak için adım atan Sarkuysan ve ZF işçileri…

Sarkuysan ve ZF işçileri imzalanan sözleşmenin yetersizliğini ortaya koyarak 19 Ocak’ta GREV’e çıkacaklarını söylediler. Günlerdir “Ya taslak ya GREV!” sloganını atan metal işçileri imzalanan sözleşmenin taslaktan çok uzak olduğunu, yoksulluk sınırından daha da uzak olduğunu görmektedir. İşçilere sormadan, fabrikalarda sandıklar kurulmadan sözleşmenin imzalanması kabul edilemezdir. Ücretlerin netten değil, brütten hesaplanması ile üçüncü aydan vergi dilimi değişecek olan metal işçilerinin alım gücü sürekli düşecektir.

Metal İşçileri Birliği olarak, metal işçilerinin GREV iradesine sahip çıkıyoruz. ZF ve Sarkuysan işçilerinin yapması gereken açıktır. Öncelikle bu iradeyi canlı tutmak, baskılara, engellemelere karı dik durmaktır. İkinci olarak bu kavga sadece onların kavgası değildir. Diğer fabrikalardan metal işçilerinin desteğini almak, mücadeleye çekmek için çaba sarf etmelidirler.

Bir önceki sözleşme sürecinde Çimsataş işçilerinin attığı anlamlı adım sonrası yaşananları hepimiz biliyoruz. Bu yüzden ZF ve Sarkuysan işçileri uyanık olmalı, grev kararlılıklarını sonuna kadar götürmek için örgütlü gücünü açığa çıkartmalıdır.”