Metal işçisi bu zinciri kıracak!

Metal İşçileri Birliği grev kararına rağmen imzalanan TİS’in ardından sosyal medya hesaplarında açıklama yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 18 Ocak 2024
  • 08:00

Metal İşçileri Birliği grev kararına rağmen imzalanan TİS’in ardından  sosyal medya hesaplarında açıklama yaptı.

MİB’in “Metal işçisi bu zinciri kıracak!” dediği paylaşımı şu şekilde:

“Taslaklar revize edilsin haykırışımıza kulaklarını tıkayıp, gözlerini kapatanlar, bildiklerini okuyarak kendi taslaklarıyla masaya oturdular. Sözleşme görüşmelerinin başladığı tarihte yetersiz olan taslaklar ayları bulan görüşmeler sürecinde artan enflasyon karşısında çöp oldu. Bugün alelacele masaya oturan ve sözleşmeyi imzaladığını açıklayan sendika yöneticileri “zafer” nutukları atıyor. Bu neyin zaferi? İmzalandığı ifade edilen sözleşme görüldüğü kadarıyla Türk Metal’in çöp olmuş taslağının, aylar içinde iyice kuşa dönmüş maddelerinin dahi altında kalmış durumda. Daha iki yıl önce imzalanan sözleşmenin tüm sonuçlarını yaşayarak gördüğümüz şu günlerde metal işçisine bir kez daha aynı koşulları dayatmak mı “zafer”. Ne değişti? Alındığı ifade edilen bu zam oranlarıyla metal işçisi iki ay sonrasını dahi zor görecekken, neye sevinecek?

Birleşik Metal İş taslağını Türk Metal’e göre biraz daha yüksek tutmuş, aylardır bunun propagandasını yapıyordu. Şimdi imzalanan sözleşme ile iki sendikada aynı kağıtları imzaladılar. TM’nin çöp olmuş taslağının altında kalan bir sözleşmeyi Birleşik Metal İş, haftalardır ya taslak ya grev diyen işçisine nasıl izah edecek?

Ücret ve sosyal haklar konusunda üç ay gitmeyecek bir sözleşme imzalandı. Peki, yine ilk elden sorulacak sorular arasında şunlarda var. Vergi dilimi konusunda metal işçisinin talepleri nerede? Sağlık sigortası üzerine söylenen sözler nerede kaldı?

Metal işçisi kardeşler!

Bakmayın sözleşmenin imzalandı denilmesine. Biz bitti demeden bitmeyecek. Ya yıllardır yaşanılanların bir tekrarını yaşayacağız, sineye çekip kabul edeceğiz. Ya da bizlere reva görülen bu tabloyu değiştireceğiz. Direneceğiz, haklarımıza ve gerçek taleplerimize sahip çıkıp bu zinciri kıracağız.

Metal İşçileri Birliği”