Yazaki Kuzuluk'ta eylem

Yazaki Kuzuluk işçileri hakları için eylem gerçekleştirdi. Metal İşçileri Birliği Yazaki işçilerine seslendi: "Kapalı kapılar ardında, sizden habersiz görüşmelere izin vermeyin."

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 29 Haziran 2022
  • 09:55

Yazaki'nin Akyazı Fabrikası'nda ücretlerde iyileştirme isteyen işçiler 24 Haziran günü bazı bölümlerde kısa süreli üretimi durdurma eylemi gerçekleştirdiler. Türk Metal Sakarya Şubesi'nin işçilerle yaptığı toplantının ardından 5 işçinin işten çıkarıldığı iddia ediliyor.

Yapılan eylem sonucunda Yazaki yönetimi 600 TL bayram çeki ve 300 TL bayram harçlığı yatırma kararını almış durumda. Aynı işletme bünyesinde olduğu için Gemlik Yazaki işçilerine de bu haklar tanınmış oldu. Yazaki Kuzuluk ve Gemlik işçilerine seslenen Metal İşçileri Birliği, eylemli sürecin ardından sendikalaşma eğilimi karşısında işçilere çağrıda bulundu ve 2018 yılında gerçekleşen süreci de hatırlatarak uyarı yaptı.

"Kapalı kapılar ardında, sizden habersiz görüşmelere izin vermeyin!"

Metal İşçileri Birliği tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi:

"Yazaki Kuzuluk-Gemlik işçisi arkadaşlar!

Gün gücünüzü birleştirme, birliğinizi güçlendirme zamanı. Artık yeter diyorsan gücünü birleştirme, inisiyatifi eline alma vakti. Talepleriniz etrafında kenetlenin ve birleşin! Hak mücadelesi çetin bir yoldur. Bu yolda karşınıza her şey çıkabilir. Bütün zorluklara karşı tek kurtuluşunuz birliğinizden gelen gücünüzde. Her şeye hazır olun ve her şeyi sendikaların inisiyatifine bırakmayın. 

2018 yılında yaşanan deneyimi unutmayın!

Bu süreçte de Yazaki işçisi biriken sorunlar karşısında eyleme geçmiş, Türk Metal Sendikası'nda örgütlenmiş, yeterli birliğe ve örgütlülüğe sahip olmaması ve Türk Metal Sendikası'nın Yazaki yönetimi karşısında teslim bayrağını çekmesi sonucu haklı mücadelesi yenilgiyle sonuçlanmıştı.

Bir kez daha aynı akıbete uğramamak için, bölüm bölüm, hat hat demokratik yöntemler ile sözcülerinizi seçin, tartışın, ortak kararlar alın. Kapalı kapılar ardında, sizden habersiz görüşmelere izin vermeyin! Birleşen işçiler yenilmez!.."

Kızıl Bayrak / Bursa