Enerya işçilerinden eylem

DİSK/Enerji-Sen’e üye olduğu için işten atılan Enerya işçileri Enerya Gaz Dağıtım önünde eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 01 Temmuz 2022
  • 19:25

Denizli’de doğal gaz dağıtımı yapan Enerya’da DİSK/Enerji-Sen üyesi işçiler işten atıldı. Hukuksuzca işten atılan işçiler Ahlatçı Holding’e bağlı Enerya Gaz Dağıtım önünde eylem gerçekleştirdi. Eylemde “Sendikalı olmak anayasal haktır” pankartı ile yürüyüş yapıldı.

“Direne direne direnişle zafere” “sendikal hakkımız engellenemez” “işçiyiz, haklıyız, kazanacağız” sloganları yapılan yürüyüşün ardından basın açıklamasına geçildi.

Enerji-Sen Danışma Kurulu üyesi Kamil Kartal yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Patron işçilerin e-devlet şifresini zorla alıyor, sendika üyeliğini de diğer özel bilgilerini de denetliyor. Siyasal iktidardan destek aldığını açıkça söyleyerek Anayasa'yı tanımayacağını belirtiyor!”

Ardından basın açıklamasını işten atılan Arda Buldanlıoğlu okudu. Buldanlıoğlu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bizler Enerya Gaz Dağıtım Şirketi’nde çalışan enerji işçileriyiz. Senelerdir ağır ve tehlikeli bir iş kolunda güvencesiz, geleceksiz, düşük ücretlere çalıştırılıyoruz. Açıklanan enflasyon oranlarıyla eriyen maaşlarımız karşısında hiçbir sosyal, demokratik hakkımızın olmamasından kaynaklı DİSK Enerji Sen Sendikası’na üye olduk ve Enerya Gaz Dağıtım Şirketi’nde sendikal örgütlenme faaliyeti yürüttük. Yürüttüğümüz bu faaliyet sonucunda işletmede yüzde 51 çoğunluğu sağladık. DİSK Enerji Sen olarak bakanlığa yetki tespiti başvurusunda bulunduk.”

Demokratik haklarımızı istiyoruz

“Anayasal hakkımızı kullandık” diyen Buldanoğlu Ahlatçı Holding’in sendika düşmanı tutumunu teşhir etti. Buldanoğlu şöyle devam etti:

“Her gün yeni bir hukuksuzlukla uyanıyorken açlıkla, sefaletle mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Bizler güvenceli çalışmak ve insanca yaşamak istiyoruz, insanca yaşayacak ücretler istiyoruz. Toplu İş Sözleşmesiyle kazanılmış haklarımızın güvence altına alınmasını, yeni sosyal haklarımızı, İşçi Sağlığı ve İş güvenliği kuralları, demokratik haklarımızı istiyoruz. Senelerce haksız, hukuksuz yaşadık, senelerce bu şirkette çok iyi çalışma koşulları varmış gibi çalıştık, fakat memleket manzarasından bakıldığında hiçbir hakkımızın olmadığını en ufak bir yan yana gelişimize dahi tahammüllerinin olmadığını gördük. Bizler bütün bu yapılan hukuksuzlukların hiçbirine boyun eğmiyoruz, işimizi, ekmeğimizi, haklarımızı, geri istiyoruz.”