TPI işçilerinden mücadele mesajları...

TPI’da yaşanan işten atma saldırısının ardından TPI işçileri Petrokimya İşçileri Birliği’ne ilettikleri mesajlarla mücadele kararlılıklarını ifade ettiler…

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 09 Temmuz 2022
  • 20:30

“TPI yönetimine sesleniyoruz!”

Bu eylemi T1 ve T2’de tüm işçiler birlikte yapıyor. Kaç kişiyi atabilirsiniz? 50 mi 100 mü? Hepimizi işten atıp kendiniz mi çalışacaksınız? Bizi korkutmak için işçi seçip attınız, sanmayın korkuyoruz. ARTIK YILLARDIR EZDİĞİNİZ İŞÇİ UYANDI. Attığınız her bir işçiyi geri alana kadar size de uyku yok, bu savaşı %5 ile arkadaşlarımızı atarak SİZ başlattınız!

T2’den bir işçi diyor ki:

“Hakkımızı alana kadar bu direniş devam edecek!”

TPI Compozit Menemen fabrikasında fiili grev sebebiyle şu ana kadar 50 kişi işten çıkarıldı. Bunlar bizi korkutamaz, hakkımızı alana kadar bu direniş devam edecek. İstediğimiz zammı alsak bile işten çıkarılan arkadaşlarımız tekrar işe alınana kadar üretime hiçbir çalışma arkadaşımız girmeyecek bunu böyle bilsinler.

T2’den bir işçi diyor ki:

“Haklıyız kazanacağız!”

Bizim işimiz artık zam mevzusundan çıktı. Menemen fabrikamızda toplamda 50 arkadaşımız işten çıkarılmıştır. Biz bu saatten sonra zam mücadelesi değil işten çıkarılan arkadaşlarımızın haklı mücadelesini de savunacağız. Baskılar bizi yıldıramayacak, kazanan biz olacağız! Yaşasın haklı mücadelesinde direnen TPI işçisi! Haklıyız kazanacağız.

TPI 2'den bir işçi diyor ki:

“TPI işçisi köle değil, artık birbirine kenetlendi!”

Onlar istiyorlar ki işçi birleşmesin, işçi atayım korksun, dağılsınlar, paşa paşa üretime girsinler... İstiyorlar ki yan yana çalıştığımız arkadaşımızı satalım... İstiyorlar ki %5'e boğun eğelim, astım olalım, baskı altında çalışalım, gene de ses çıkartmayalım. İstiyorlar ki düşük maaş verdiklerinde fazla mesai için bizi yalvartsınlar, tozun-pisin içinde ömrümüzün en güzel günleri tükensin...

Siz de şunu bilin, TPI işçisi köle değil, artık birbirine kenetlendi! Kurban Bayramı’nı bize dar ettiniz. Göreceksiniz, asıl işçinin bayramı tatilinden dönüşte o gün başlayacak!