İşçi direnişleri sürüyor

Manisa, Gebze, İzmir, Eskişehir, Tekirdağ, Bursa ve İstanbul'da direnen işçiler hakları için mücadeleyi sürdürüyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 10 Temmuz 2022
  • 18:30

Ekonomik kriz, sermaye yanlısı uygulanan ekonomi politikaları ile derinleşirken faturası hak gaspları olarak işçi-emekçiye kesiliyor. Toplu sözleşme, ücret zammı, sendikal haklar için direnen işçilerin mücadelesi dört bir yanda dayanışma ile sürüyor.

Manisa OSB’de bulunan Termokar’da patronun sendikayı tanımaması ve işçileri işten atması üzerine başlayan direniş sürüyor. Birleşik Metal-İş üyesi Termokar işçilerinin direnişi 11.gününde sürüyor.

Gebze’de bulunan Asen Metal’de yaşanan işçi kıyımına karşı başlayan direniş iki ayı aşkındır sürüyor. Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin direnişi fabrika önünde devam ediyor.

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Abalıoğlu Lezita’da sendikalaştıkları için işten atılan işçilerin mücadelesi sürüyor. Kod 46 ile işten atılan Öz Gıda-İş üyesi 39 işçinin direnişi 50 günü aşkındır devam ediyor.

Atışkan Yapı’nın Eskişehir’deki fabrikasında toplu sözleşmede anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıkan Kristal-İş üyesi Atışkan Alçı işçilerinin grevi 11’inci gününde devam ediyor.

Tekirdağ Ergene Ulaş OSB’de bulunan Lila Kağıt’ta Selüloz-İş üyesi işçilerin mücadelesi 6 ayı aşkındır sürüyor. İşe geri dönme talebiyle direnen Lila Kağıt işçileri direnişi 188’inci gününü geride bıraktı.

Bursa’da Öz İplik-İş üyesi Acarsoy işçilerin direnişi sürüyor. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Acarsoy Tekstil fabrikasında, Hak-İş’e bağlı Öz İplik-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan kadın işçilerin direnişi 115 günü aşkındır devam ediyor.

İstanbul’da Sarıyer Belediyesi’nde çalışan işçiler grevde. DİSK Genel İş 1 No’lu Sendikası ile Sarıyer Belediye Başkanlığı arasında devam eden TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıkan işçiler mücadeleyi sürüyor. Bayramı da grev alanında geçiren işçilerin mücadelesi 6.gününde devam ediyor.

Esenyurt Kıraç’ta bulunan Pressan’da MESS ve TM çetesine karşı sendikal hakları için direnen TOMİS üyesi işçilerin mücadelesi 48 gündür sürüyor.

Beysan’a taşınan Sinbo’da işten atılan TOMİS işyeri temsilcisinin direnişi 38 gündür devam ediyor.

Rami’de bulunan Yemek Sepeti’nde hukuksuzca işten atılan Doğu Yılmaz da işe geri dönme amacıyla başlattığı direnişi 49 gündür sürdürüyor.