İZDENİZ işçileri Limter-İş’e geçti

İZDENİZ şirketinde çalışan işçiler, mevcut sendikaları olan Türk Deniz-İş Sendikası ile yaşadıkları sorunlar nedeniyle DİSK'e bağlı Limter İş’e geçiş yapıyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 17 Eylül 2021
  • 22:00

İZDENİZ şirketinde çalışan işçiler Türk Deniz-İş Sendikası’ndan DİSK'e bağlı Limter İş’e geçiş yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzdeniz işletmesinde çalışan kaptan, gemi ve büro çalışanları DİSK’e bağlı Limter-İş sendikasına üye olmaya devam ediyorlar. Karşıyaka, Bostanlı İskelesi'nde işçilerle buluşan DİSK yöneticileri ve Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı işçilere çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Çerkezoğlu: “DİSK her zaman yanınızda olacak.”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“İzdeniz çalışanlarının Limter-İş sendikasını tercih etmesi doğru bir karardır. Öncelikle hepinizi kutluyorum. DİSK onurlu bir sendikadır. DİSK, işçi sınıfının emekçilerin toplu sözleşmesinden demokratik haklarına, sosyal haklarına ve insanca yaşamı için gerekli olan her şey için vardır. Demokrasi mücadelesinin bir parçasıdır. DİSK, her zaman yanında olacak. Ne zaman isterseniz koşup geleceğiz”

Sarı: “Sendika değiştirmek anayasal haktır.”

İşçilere yönelik bir konuşma yapan DİSK Bölge Başkanı Memiş Sarı da işçilerin DİSK ailesine katılmalarından büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Limter-İş’e üye olmakla doğru yaptınız. Tüm arkadaşlarımıza anlatalım. Sendikal ve demokratik haklarını doğrudan yana kullanmalarını isteyelim. Belediye başkanımız ile de medeni bir görüşme yaptık. Emekçilerin tercihlerine saygılı olduğunu gördük. Sendika değiştirmek anayasal bir haktır. Bu nedenle tereddüt etmeyin. Buradan ifade edelim ki, kim size baskı yaparsa hep birlikte karşısında durur, mücadele ederiz. Bu güvenceyi size veriyorum.”

Saygılı: “Tüm işçi arkadaşları yuvalarına bekliyoruz.”

Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı ise şunları vurguladı:

“Anayasal ve yasal olarak sendikamızda yer almamanız için bir engel, bir sorun yok. Mevcut sendikayı değiştirmek en doğal hakkınız. Önemli olan sizlerin karar vermesidir. Biz arkadaşlarımızı son derece kararlı gördük. Ulaşamadığımız arkadaşımız kalmamalı. Doğru, dürüst, adaletli ve emekçilere yaraşır ve yakışır bir sendikacılık için DİSK’te, Limter-İş’te buluşuyoruz.”