Sunny (Atmaca Bilgisayar-Elektronik) işçisine çağrımızdır!

Kenetlenelim, birliğimizi güçlendirelim!

Sunny kapitalisti Atmaca Bilgisayar-Elektronik işçilerinin sendikada örgütlenmesi üzerine saldırıya geçerek 20'den fazla işçiyi işten attı. Öz Çelik-İş Sendikası'nda örgütlü işçilerin işten atılma saldırısı karşında Öz Çelik-İş'in bürokratları devreye girerek bu saldırıyı meşrulaştıran bir tutum sergilediler…

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 27 Temmuz 2022
  • 09:55

Metal İşçileri Birliği yaptığı yazılı bir açıklamayla, Sunny işçilerini tüm işçilerin ortak iradesiyle belirlenmiş komitelerini kurmaya, işten atılanların geri alınması ve taleplerin kabul edilmesi için iş durdurma eylemi başta olmak üzere mücadeleci eylemlere devam etmeye çağırdı.

Metal İşçileri Birliği’nin Sunny işçilerine yaptığı çağrının tam metnini aşağıda okurlarımız sunuyoruz:

Sunny’e bağlı Atmaca Bilgisayar bölümünde daha iyi çalışma koşulları için sendikalı olma hakkınızı kullandınız. Öz Çelik-İş Sendikası’na üye oldunuz. Sunny kapitalisti işçi düşmanlığını bir kez daha gösterdi. 20’den fazla arkadaşınızı işten attı. Sizler hem işten atmalara tepki gösterdiniz hem de sendikalı olma hakkınıza sahip çıktınız. İş durdurma, iş yavaşlatma ve alkış eylemleri gerçekleştirdiniz.

Sizlerin örgütlülüğünden korkan Sunny sermayedarı saldırı ve baskıları arttırmaya devam ediyor. Gece vardiyasındaki arkadaşlarınıza ücretli izin belgeleri imzalatarak sizleri fabrikadan uzaklaştırmaya, birliğinizi parçalamaya çalışıyor. Sizler ücretli izin belgelerini imzalamak istemediniz. Dün siz işten atılan arkadaşlarınız için iş durdurduğunuzda sizleri çalışmaya ikna eden Çelik-İş’in sendika ağaları bugün de devreye girerek sizlere belgeleri imzalattı. Bir de utanmadan “İzindeyken sizleri işten atacaklar. İşten atılacaklar için hukuki süreci başlatacağız” dediler. Patron uşağı Çelik-İş yönetimi bu tutumları ile tek derdinin fabrikada yetkiyi aldığında kasasına girecek para olduğunu bir kez daha gösterdi.

Kardeşler, bizlerin işten atma saldırısını mücadeleyi hukuki sürece sıkıştırarak püskürtemeyeceğimiz açıktır. Açığa çıkan tablo bizlere acil bir şekilde birbirimize sıkı sıkıya kenetlenmemizi, sendika ağalarından bağımsız olarak kendi yolumuzu çizmemiz gerektiğini göstermiştir.

Ücretli izne çıkan arkadaşlarımıza yönelik işten atma saldırısı olduğu takdirde bu saldırıyı kabul etmemeli, diğer işten atılan arkadaşlarımız ile birlikte direnişe geçmeliyiz. İçerde çalışan arkadaşlarımız da üretimden gelen güçlerini kullanarak atılan arkadaşlarımıza sahip çıkmalıdır.

Yakın zamanda TPI’da yaşanan süreç işçiler birlik olduğunda, üretimden gelen fiili-meşru gücünü kullandığında neler yapabileceğini gösterdi. TPI’da atılan işçiler fabrika dışında, diğer işçiler fabrika içinde direnişlerini kararlılıkla sürdürdü, TPI’nin asalak patronuna diz çöktürdü. Hem taleplerini kabul ettirdiler hem de atılan arkadaşlarını işe geri aldırdılar.

Şimdi sıra sizde!

Bir an önce tüm arkadaşlarınızın ortak iradesiyle belirlenmiş işçilerden oluşan komitemizi kuralım. Taleplerimizi, mücadelemizde yol haritamızı komitemizde aldığımız kararlarla belirleyelim. İşten atılanların geri alınması ve taleplerinizin kabul edilmesi için iş durdurma eylemi başta olmak üzere mücadeleci eylemlere devam edelim. En büyük silahımız olan üretimden gelen gücümüzü kullanalım. Hep birlikte kazanalım!

Hala Metal İşçileri Birliği ile iletişime geçmemiş arkadaşlarımızı da MİB’le iletişime geçmeye ve birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz.

Metal İşçileri Birliği

26 Temmuz 2022