SML Etiket'te direniş devam ediyor

Sendikasızlaştırmaya, taşeron çalışmaya, keyfi işten atmalara karşı direnen DEV TEKSTİL üyesi işçilerin direnişi 41. günü geride bıraktı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 15 Mart 2021
  • 18:37

Avcılar’da bulunan SML Etiket önünde sendikasızlaştırmaya, taşeron çalışmaya, keyfi işten atmalara karşı direnen DEV TEKSTİL üyesi işçiler mücadeleye devam ediyor.

Direnişin 41. gününde patronun sözlü saldırılarına karşı dayanışma çağrısı yapan işçilerin mesajı şu şekilde:

Biz SML Etiket direnişçileriyiz. Bizler haksız, hukuksuz keyfi bir şekilde işten atmalara karşı fabrika önünde direniyoruz. SML patronu içerde ‘Onlar boşuna direniyor’ diye konuşuyormuş. Biz burada geleceğimiz ve emeğimiz için direniyoruz. Siz dostlarımızı da SML fabrikasının telefon numaralarını arayarak bizi neden işten çıkardıklarını sormaya davet ediyoruz.

SML Etiket iletişim: 0212 690 10 10----0212 690 50 50

İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin düzenlemiş olduğu basın toplantısına katılan SML direnişçisi Seçil Arı, taleplerini ve mücadelelerini her yere taşıdıklarını belirterek SML yönetimi tarafından 3100 TL para teklif edilerek haksız bir şekilde işten çıkarıldıklarını ifade etti ve şunları söyledi:

41 gündür fabrika önünde direniyoruz. Aslında patronlar ve iktidar, her gün işçilerin haklarını kırparak ve gasp ederek işçi sınıfını açlığa ve yokluğa mahkûm ediyor. Aynı zamanda buna karşı direnerek tüm işçi ve emekçilerin sesi olmaya çalışıyoruz. Herkesi çadırımıza dayanışmaya bekliyoruz.”

SML Etiket’te vardiya çıkışı işçilere seslenen DEV TEKSTİL üyesi direnişçiler, yönetimin baskılarına rağmen seslerini duyurmaktan geri durmayacaklarını vurgulayarak SML’deki hak gasplarına değindi.

İşçilere seslenen DEV TEKSTİL temsilcisi, ilk günkü kararlılıkla mücadelenin sürdüğünü belirterek “Birlikte ve örgütlü hareket edilmediği sürece yönetim her türlü baskıyı yapmayı kendine hak görecek. Biz işçilerin korkacak ve kaybedecek hiçbir şeyi yok. Aldığımız düşük ücretlerle yaşamımızı idame ettiremiyoruz. İnsanca yaşama yetecek ücret alabilmek için mücadele etmek zorundayız. Sendikalı ve güvenceli çalışmak hakkımızdır, sizi DEV TEKSTİL’e üye olmaya ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

İşçilerin tek güvencesi olan kıdem tazminatına iktidarın yeniden saldırdığının altını çizen DEV TEKSTİL temsilcisi “Kıdem tazminatımıza, geleceğimize ve emeğimize sahip çıkmalıyız” diye konuştu.