Sinbo direnişi 136. gününde

Sinbo’da işten atma saldırısına ve Kod 29’a karşı direnişi 136. gününde olan TOMİS üyesi Dilbent Türker, 12 Haziran’da direniş çadırında gerçekleşecek 15-16 Haziran forumuna çağrı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 09 Haziran 2021
  • 18:59

TOMİS üyesi Dilbent Türker Sinbo’da Kod 29’la işten atıldıktan sonra işe geri dönme talebi ve Kod 29’a karşı başlattığı direniş 136. gününde. 

Türker, direnişinin 136. gününde, Tur Assist işçilerinin ve Bayrampaşa Belediyesi işçilerinin eylemlerine destek verdi. Bayrampaşa Belediyesi önündeki eylemde konuşan Türker, kod-29 saldırısını teşhir ettiği konuşmada, işçilerin tazminat haklarının ahlaksızca gasp edildiğine dikkat çekti. Saldırıları püskürtmenin yolunun birlikte mücadele etmekten geçtiğini vurgulayan Türker şu ifadeleri kullandı:

“Bizler de bu saldırıya karşı birlikte mücadele edeceğiz. Hep birlikte bu saldırıları püskürteceğimize inanıyoruz. Bizlerin direnmekten başka çaresi yok. Bayrampaşa beldiye işçilerinin de bu mücadelesini sahipleniyor ve bu mücadelelerini büyütmeye söz veriyoruz. Mücadeleleri mücadelemizdir, direne direne kazanacağız!”

Sinbo direnişinde 15-16 Haziran forumuna çağrı

Öte yandan Sinbo direnişçisi, yaklaşan 15-16 Haziran etkinliği için de Kızıl Bayrak’a konuştu. “Sinbo direnişimiz kararlılıkla devam ederken, 15-16 Haziran büyük işçi direnişine dair forum ve eylem planlarımız da sürüyor” diyen Sinbo direnişçisi, işçi mücadelelerine ve 15-16 Haziran’a dair şunları söyledi:

“Mapfre sigortaya bağlı TurAssist firmasının dayatmış olduğu evden çalışma ile birlikte birçok hakkı gasp edilen Mesut Toprak, bu haksız ve keyfi uygulamaya boyun eğmediği için Kod 29 ile işten atılmış ve Kod 29’a karşı mücadele eden işçileri görünce bu hukuksuzluk karşısında mücadeleye başlamıştı. Bugün TurAssist’in bağlı olduğu Mapfre sigorta binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi, bizler de yanında olarak dayanışma gösterdik.

“Hak-iş Hizmet-İş Sendikasına bağlı Bayrampaşa Belediyesi işçileri haklarını gasp eden sözleşmeyi imzalamadıkları için Kod 29’la işten atılmıştı. Her çarşamba Bayrampaşa Belediyesi önünde yaptıkları basın açıklamalarına katılmış sınıf dayanışması göstermiş olduk.

“15-16 Haziran’da büyük işçi direnişinin ve sınıf mücadelesinin deneyimlerini direniş çadırımızda yapılan direniş okullarında öğreniyor, sınıfımıza anlatıyoruz. İşçi sınıfına yol gösteren bu direnişin 51. yıl dönümü vesilesiyle Sinbo direniş çadırımızda forum gerçekleştireceğiz.

“12 Haziran Cumartesi günü 14.00’te gerçekleşecek olan foruma başta işçi emekçiler olmak üzere halkımızı davet ediyoruz.

“Yapmamız gereken silkelenmek 15-16 Haziran ruhuyla harekete geçmektir.”

Kızıl Bayrak / İstanbul