“Dilbent Türker yalnız değildir”

SML Etiket direnişçileri, İEKK, DGB ve Petrokimya İşçileri Birliği Sinbo direnişçisi Dilbent Türker ile dayanışma açıklamaları yayınladı.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 11 Haziran 2021
  • 21:06

Sinbo Direnişçisi Dilbent Türker fabrika önünde bölüm sorumlusu Onur Yılmaz tarafından saldırıya uğradı.

DEV TEKSTİL üyesi SML Etiket direnişçileri, İşçi Emekçi Kadın Komisyonları, Devrimci Gençlik Birliği Dilbent Türker ile dayanışma açıklamaları yayınladı. Petrokimya İşçileri Birliği ise sosyal medya hesabından “Dilbent Türker’e kalkan eli hep birlikte kıracağız” diyerek dayanışma mesajı yayınladı.

SML Etiket direnişçileri olarak, “Dilbent Türker’e yalnız değildir” diyoruz

Kadına yönelik taciz, tecavüz ve şiddet olayları her geçen gün artarak devam ediyor.  AKP ve MHP iktidarının kadınları yok yasan politikalar sonucu kadınlar öldürülüyor. 

Kadın şiddetine bir yenisi daha eklendi TOMİS üyesi olan direnişçi arkadaşımız Dilbent Türker fabrika önünde işçilere bildiri dağıtımı esnasında Onur Yılmaz adında bölüm sorumlusu tarafından saldırıya uğradı. Bu saldırı tüm kadınlara yapılmıştır. Biz direnen kadın işçilere kalkan eli indirmesini biliriz. Sinbo yönetimi de bunun hesabını verecek. Tarih direnenleri yazacaktır. İşyerinde  Haksız ve hukuksuzlukla karşı karşıya kalan dilbent arkadaşımız direniş sürecinde de birçok baskı ve saldırıya maruz kalmıştır. 

Dilbent arkadaşımıza yapılan saldırı hepimize yapılmıştır. 

Tüm işçi ve emekçileri birlikte hareket etmeye ve Dilbent arkadaşımızı sahiplenmeye çağırıyoruz. 

Yaşasın sınıf dayanışması!

Dilbent Türker yalnız değildir!

DEV TEKSTİL üyesi SML Etiket direnişçileri

Sinbo direnişçisi Dilbent Türker yalnız değildir!

138 gündür Kod 29 saldırısına karşı direnen Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası - TOMİS üyesi Dilbent Türker bugün saldırıya uğradı.

Saldırı Dilbent arkadaşımız ve DGB'li Ulaş Uslu Sinbo işçilerine 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi ile ilgili bildiri dağıtırken gerçekleşti. Paketleme bölümü şefi Onur Yılmaz Dilbent arkadaşımıza şiddet uyguladı. 

Bizler Onur Yılmaz gibilerinin kimlerden güç aldığını biliyoruz. Yılmaz bu gücü, AKP şefi Erdoğan'ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çekilenlerden, kadın katillerine iyi hal uygulayanlardan kısacası işçi-emekçi kadınları açlığa, yoksulluğa sürükleyen, kadına yönelik şiddeti besleyen kapitalist sömürü düzeninden almaktadır. Tam da İstanbul Sözleşmesi'nin iptalinin yürürlüğe gireceği 1 Temmuz öncesinde bu saldırının yaşanması tesadüf değildir.

İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları olarak Sinbo Direnişçisi Dilbent Türker'e yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Başta kadın örgütleri olmak üzere tüm işçi ve emekçileri de Sinbo Direnişçisi'ne sahip çıkmaya çağırıyoruz!

Bir kez daha haykırıyoruz; İstanbul Sözleşmesi'nin iptali yok hükmündedir!

Hayatlarımızdan, haklarımızdan ve geleceğimizden vazgeçmeyeceğiz!

İşte, evde, sokakta şiddetin her türlüsüne karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz!

 

İşçi Emekçi Kadın Komisyonları

Direnişçi Sinbo işçisi Dilbent Türker yalnız değildir! 

Pandemi sürecinde Kod-29 saldırısı ile işten atmalar daha da çoğaldı, bu madde sermaye devletinin patronlara sunduğu bir ayrıcalığa dönüştü. Dilbent Türker, 139 gündür Kod-29 saldırısına karşı Sinbo fabrikası önünde direniyor. Direnişinin 138. gününde öğle arasında işçilere bildiri dağıtan Dilbent Türker'e ve destek için yanında olan DGB'li bir yoldaşımızla fabrikada çalışan bir bölüm şefi zat tarafından saldırı gerçekleştirildi.

Biliyoruz ki bu pervasız saldırılar işçilerin birlikteliğinden korkan kan emici patronların korkularından kaynaklanmaktadır. Sinbo patronu, patron yalakaları ve devlet eliyle sürdürülen baskılar, Sinbo direnişçisini haklı mücadelesinden vazgeçiremeyecek. Bizler de bu mücadelenin sesine ses katmaktan, destek olmaktan  bir adım bile geri durmayacağız! 

Devrimci Gençlik Birliği olarak herkese yürünmesi gereken yolu gösteren, hak ve onur mücadelesi veren direnişçilerin yanındayız!

Direnişçi Sinbo işçisi Dilbent Türker yalnız değildir!

Devrimci Gençlik Birliği

“Dilbent Türker’e kalkan eli hep birlikte kıracağız”

Petrokimya İşçileri Birliği ise sosyal medya hesabından dayanışma mesajı yayınladı.

PİB’in mesajı şu şekilde:

“Direnişçi işçi Dilbent Türker yalnız değildir! Saldırgan da saldırtan patron da hesabını verecek!

Sinbo işçisi Dilbent Türker 138 gündür fabirka önünde, alanlarda sendika hakkı için, insanca yaşam ve çalışma koşulları için direniyor. Bundan rahatsız olan patron ve onun yönlendirmesiyle hareket edenler bugün direnişçi kadın işçiye saldırmaya cüret etti.

Dilbent Türker’e kalkan eli hep birlikte kıracağız. Mücadeleyi engelleyemeyeceksiniz!”