Marlboro işçileri: Haklı davamızda kazanacağız

Torbalı'da Philip Morris Euroserve firmasında çalışan işçiler DİSK ile buluştuğu bir toplantı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 16 Eylül 2022
  • 16:55

İzmir Torbalı'da Philip Morris (Marlboro) Euroserve firmasında çalışan işçilerle DİSK bir araya geldi.

Evrensel’de yer alan habere göre açılış konuşmasını Gıda-İş Sendikası Ege Bölge Temsilcisi Ufuktan Öden yaparken, ilk sözü DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu aldı ve şunları dedi:

 “Emeğin Türkiye’sini birliğimizle, dayanışmayla bir bir engelleri attığımız süreçle kuracağız. Bugün Marlboro fabrikasında yürüttüğünüz mücadeledir emeğin Türkiye’sini kuracak olan. Ülkenin dört bir yanında imzaladığımız sözleşmelerdir. Bugün sizin Euroserve ve Philip’te gösterdiğiniz kararlılık sadece Torbalı’nın, sadece sizin ailenizin meselesi değil, Türkiye’nin ve geleceğin meselesidir, mücadelesidir”

Ardından konuşan DİSK Yönetim Kurulu üyesi ve Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, Marlboro işçilerin taleplerini de şu şekilde sıraladı:

“Bizler eşit işe eşit ücret istiyoruz. Fabrikada taşeron ayrımı istemiyoruz, kadro istiyoruz. Atılan işçi arkadaşlarımızın geri alınmasını istiyoruz. Bir an önce sendikayla masaya oturulsun, toplu iş sözleşmesiyle ilgili görüşmelere başlansın istiyoruz. İşçi arkadaşlarımıza yapılan baskılar son bulsun istiyoruz”

Marlboro’nun ve Euroserve’nin Türkiye’deki temsilcilerine de seslenen Arslan, “Bu haklı davamızın kazanımla sonuçlanacağına inanıyorum” dedi.

İşçiler ise fabrikadaki son durumu konuşup, koşuları dile getirdi. Sendikalı olmanın önemini konuşan işçiler, aynı zamanda işyerindeki angaryanın da son bulmasını istediklerini iletti. İşçiler, bu mücadelede ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederken, ayrıca yıldırma politikalarına karşı da birlikte durmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

Torbalı Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan toplantıya ayrıca Birleşik Metal-İş Şube yönetimi, Genel-İş İzmir 2 ve 8 No’lu Şubelerin yöneticileri ve Eğitim Sen Torbalı Temsilciliği de katıldı.