Ölüm ve sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’ta alanlara!

Tekstil İşçileri Birliği, yayınladığı 1 Mayıs çağrısında tekstil ve dokuma işçilerine seslenerek “Bugünden fabrikalarımızda, mahallelerimizde yan yana gelmeli, birliklerimizi kurmalıyız. 1 Mayıs’ta ise en güçlü şekilde taleplerimizle alanlarda yerimizi almalıyız” dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 15 Nisan 2023
  • 19:00

Tekstil İşçileri Birliği’nin tekstil ve dokuma işçilerine yaptığı 1 Mayıs çağrısı şöyle:

İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs yaklaşıyor.

Bu 1 Mayıs’ta dünyanın dört bir yanında ve ülkemizde iki sınıf karşı karşıya gelecek. Gün geçtikçe çürüyen ve çürüdükçe tükenen kapitalist sömürü düzeninin karşısında işçi sınıfı ve emekçiler olarak taleplerimiz ve özlemlerimizle alanlarda olacağız. Ücretli kölelik düzenine karşı sesimizi yükseltecek, sömürüsüz, eşit ve özgür bir yaşam isteğimizi gür bir şekilde haykıracağız.

Bu yıl 1 Mayıs’ı işçi sınıfı ve emekçiler için daha da ağırlaşan koşullarda karşılıyoruz. Artan enflasyon ve düşen alım gücü karşısında açlık sınırının altında ücretlerle yaşamaya mahkum edilmiş durumdayız. Kuralsız, güvencesiz çalışma her geçen gün yaygınlaşıyor, işsizlik artıyor, yoksulluğumuz derinleşiyor.

Bir avuç zenginin çıkarları için yaşamlarımızın öğütüldüğü bu sömürü düzeninde hiçbir yaşam güvencemizin olmadığını Maraş depreminde bir kez daha gördük. Kâr ve rant uğruna yüz bini aşkın insanımız yaşamını yitirdi, milyonlarca emekçi halen en zor koşullarda yaşam savaşı veriyor.

Sınıf çelişkilerinin derinleştiği ve yaşam koşullarımızın alabildiğine ağırlaştığı bir dönemde 1 Mayıs, aynı zamanda 14 Mayıs seçimlerinin hemen öncesinde gerçekleşecek. Seçimler yaklaşırken iktidarı ve muhalefeti ile burjuva düzen cephesi, ardı ardına vaatler sıralayıp, çalışma ve yaşam koşullarımızın seçimlerle değişeceğini söylüyor, her fırsatta sandığı işaret ediyorlar. Ancak bizler şunu biliyoruz ki seçimler çare değildir. İşçi sınıfı, burjuva düzenin sandıklarından güçlüdür. Ve bugüne kadar ne elde ettiyse, dişe diş mücadele ile kazanmıştır.

1 Mayıs, işte bu mücadelenin en önemli ve sembol günlerinden biridir.

1 Mayıs, sermaye sınıfından hesap sorduğumuz bir mücadele günüdür. Bu nedenle, sorunlarımızın çözümünü 14 Mayıs’ta kurulacak seçim sandığına bırakamayız.

Tekstil ve dokuma işçisi arkadaşlarımıza çağrımızdır:

Bugünden fabrikalarımızda, mahallelerimizde yan yana gelmeli, birliklerimizi kurmalıyız. 1 Mayıs’ta ise en güçlü şekilde taleplerimizle alanlarda yerimizi almalıyız. Sınıfımıza ve emekçilere dönük kapsamlı saldırıların olduğu bu dönemde, sermaye sınıfının karşısına en güçlü şekilde çıkmalıyız. Tüm işçi arkadaşlarımızı 1 Mayıs için seferber olmaya, birleşmeye, örgütlenmeye çağırıyoruz.

Tekstil İşçileri Birliği

14 Nisan 2023