Migros önünde işten atma protestosu

DGD-SEN üyesi İnan Sarpkaya’nın Migros depoda çalıştığı işinden atılması protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 26 Haziran 2019
  • 16:25

Migros’un Şekerpınar’daki deposunda çalışan DGD-SEN üyesi İnan Sarpkaya’nın haksız bir şekilde işten atılması bugün Migros Genel Müdürlüğü önünde protesto edildi.

İstanbul Ataşehir’deki genel müdürlük önüne gelen Sarpkaya ile DGD-SEN üye ve yöneticileri “Migros depoda hakkımı savundum işten atıldım” ozalitini açarak sloganlarla eyleme başladılar.

Migros yöneticileriyle görüşme talepleri karşılanmazken ilk olarak bina önünde DGD-SEN Başkanı Murat Bostancı konuşma yaptı. Kendisin de 10 sene önce Migros depoda çalışırken atılan Bostancı; “İşçiler çalışırken, haklarını aradıkları için işten atılıyorlar. Tüm depolarda, limanlarda, tersanelerde, çalışan işçilerin haklarını aramaya devam edeceğiz” dedi. Migros yönetimi ile görüşme taleplerine olumsuz yanıt verilerek topun taşeron şirkete atıldığını belirtti. Ancak taşeronun yaptığı her şeyden Migros yönetiminin sorumlu olduğunu ifade ederek daha önce açtıkları davalarda da bunun kanıtlandığını hatırlattı.

Üyeleri olan İnan Sarpkaya’nın karşılaştığı haksızlık ve tehditleri teşhir ederek baskı ve saldırılara karşın eylemlerinin süreceğini ifade etti.

Önce tehdit ettiler, sonra işten attılar

İşten atılan İnan Sarpkaya ise işten atılma sürecine ilişkin şunları anlattı: Yaklaşık bir hafta önce çalıştığım bölümün sorumlusu tarafından mobbing ve psikolojik baskıya maruz kaldık. ‘İşten atılırsınız, zaten iş yok’ diye haklarımızı gasp ediyorlardı. Mesaileri kırpıyorlardı. Biz bunları dile getirdik genel bir toplantı istedik.”

Bunun üzerine Migros Marmara bölge sorumlusu olan Esat Gün’ün üzerine yürüyerek kendisine tehditler savurduğunu belirtti. Daha sonra ise kendisini ofisine çekerek “Ben aşiret çocuğuyum, babam silah tüccarı” diye göz korkutmaya çalıştığını aktardı. Sarpkaya sonrasında bu durum için karakola giderek şikayette bulunduğunu belirtti.

Sarpkaya, sendikalaştıkları, belli bir bilince vardıkları için bu saldırıların yaşandığını söyleyerek “Gerek burada, gerek Migros mağazalarında, gerek Şekerpınar depoda eylemlerimiz sürecek” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Eylemde “Bu daha başlangıç mücadeleye devam!”, “Depo işçisi köle değildir!”, “Migros işçiye hesap verecek!” sloganları atıldı.