İzmir’de KESK’li emekçiler ihraçları protesto etti

KESK İzmir Şubeler Platformu’nun KHK ve ihraçlara karşı eylemleri 135. haftasında devam etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 13 Şubat 2020
  • 08:21

İzmir’de KESK’li emekçilerin her çarşamba Karşıyaka İş Bankası önünde yaptığı eylem 135. haftasında devam etti.

Saat 17.30’da bir araya gelen emekçiler ve desteğe gelenler, hukuksuz ihraçları ve OHAL Komisyonu oyalamasını protesto etti. KHK ile ihraç edilen emekçinin öldükten sonra işe iade edilmesine de tepki gösterildi.

Basın açıklamasını Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç okudu. 135 haftadır eylemlerini sürdürdüklerini hatırlatarak başladığı açıklamada, emekçilerin binbir emekle elde ettiği mesleklerini geri alma mücadelesi verdiği belirtildi. Emekçilerin binbir emekle elde ettikleri mesleklerinin hukuksuzca gasp edildiğini belirten Kılıç, bugün OHAL Komisyonu’nun bunu sürdürdüğüne işaret etti.

KESK’li ihraçların çoğu hakkında karar yok: “Bu nasıl adalet?”

İhraç edilen 122 bin 715 kişinin OHAL Komisyonu’na başvuru yaptığı, bugüne kadar komisyonun karar verdiği başvuru sayısının 101 bin 500’e ulaştığı, geriye kalan 24 bin 800 dosyayı ise bu yıl içinde tamamlayacağı yönünde OHAL Komisyonu’nun yaptığı açıklamaya değinen Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“OHAL Komisyonuna soruyoruz: Dosya sayısı 122 bin 715 ken 4 bin 500 dosya KESK’li ihraçların dosyasıydı. Bugün 24 bin 800 bakılmayan dosyanın 3 bini KESK’li üyelerimizin dosyası. Bu tesadüfü bir durum mu? Yoksa verilen talimatlar sonucu mu? Raporda adaletli davrandığınızı anlatmışsınız, bu nasıl adalet?”

“OHAL İnceleme Komisyonu lağvedilsin!”

Kılıç son olarak bir kez daha AKP iktidarına seslenerek şu ifadelerle açıklamayı noktaladı:

“Yeter artık! Arkadaşlarımıza yaşattığınız bu hukuksuzluğa son verin! Mücadeleyle emekle elde ettiğimiz haklarımızı ve mesleklerimizi kullanmak istiyoruz. İsminde adalet olan, kendisinin dışındaki bütün kesimlere her türlü adaletsizliği uyguluyorsunuz  diyerek sizin Nazi vari uygulamalarına dün olduğu gibi bugün de boyun eğmeyeceğiz. Baskı ve ihraçlarla arkadaşlarımızı korkutup sindirmeyi düşünenler artık yanıldıklarını çok iyi anladılar. Yalanlarla iftiralarla da hakikatlerin üstü örtülemedi. Hukuksuzlukta sınır tanımayan OHAL İnceleme Komisyonunu lağvedilsin! 41 aydır işleri ile birlikte yaşamlarına müdahale ettiğiniz arkadaşlarımızı bir an önce işlerine başlatın! Hakikatler kazanacak, biz kazanacağız, geri döneceğiz!”

Basın açıklaması ile birlikte oturma eylemi bitirildi.

Kızıl Bayrak / İzmir