İzmir ve İstanbul’da asgari ücret faaliyetleri

Asgari ücret görüşmeleri sürerken İzmir’de ve İstanbul'da sınıf devrimcilerinin işçi ve emekçilere dönük faaliyetleri de devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 18 Aralık 2020
  • 22:04

Küçükçekmece’de asgari ücret faaliyeti

2021 yılında uygulanacak asgari ücret miktarını belirleyecek olan Asgari Ücret Komisyonu’nun toplantıları başladı.

İşçi ve emekçiler fabrikalarda yeterli önlemler alınmadan çalıştırılıyorken, asgari ücret tespit komisyonu toplantılarını görüntülü olarak yapıyor. Orada toplananlar sermayedarların temsilcisidir. Bu nedenle o toplantıdan çıkacak olan sonuç sefalet ücreti olacaktır. Yoksulluğa, düşük ücretlere, güvencesiz ve esnek çalışmaya karşı yapılması gerekense işyeri komiteleri oluşturmak ve mücadele etmektir. Bu bağlamda sınıf devrimcileri, işçi ve emekçilere dönük mücadele çağrılarını sürdürüyor.

Sınıf devrimcileri, Bağcılar Evren mahallesinde bulunan tekstil fabrikalarının çevresinde, İkitelli’de Atatürk mahallesinde, Sefaköy merkez ve metrobüs durağı çevresinde “İnsanca yaşamaya yeten asgari ücret için, işyeri komitelerinde birleşelim, mücadeleyi yükseltelim!” şiarlı ve BDSP imzalı duvar gazetelerini kullandı. Ayrıca Sinbo işçileri ile dayanışmaya çağıran duvar gazeteleri kullanıldı.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası İstanbul temsilciliği ise “İnsanca yaşamaya yeten vergiden muaf asgari ücret için, işyeri komitelerinde örgütlenmeye!” şiarlı bildirileri Kom ve Merko tekstil fabrikasında çalışan işçilere ulaştırdı.

İzmir’de devrimci sınıf faaliyeti

Asgari ücret görüşmeleri sürerken İzmir’de sınıf devrimcilerinin işçi ve emekçilere dönük faaliyetleri de devam ediyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yaptığı ikinci görüşmede de işçi sınıfının taleplerinden ziyade sermayenin çıkarları ön plana çıktı. BDSP ise sermayenin çıkarlarını esas alan komisyonu yaşanan gelişmeler üzerinden teşhir etmeye ve işçi sınıfını mücadeleye çağırmaya devam ediyor.

Bu bağlamda sınıf devrimcileri Buca’daki emekçi semtlerine "İnsanca yaşamaya yeten asgari ücret için işyeri komitelerinde birleşelim mücadeleyi yükseltelim!" şiarlı bildirileri ulaştırdı. Yine aynı şiarlı afişler bucada kullanıldı.

Ayrıca Çiğli Güzeltepe, Karşıyaka Soğukkuyu ve Çiğli merkezde “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!”, “İnsanca yasamaya yeten asgari ücret!", "Herkese iş tüm çalışmalara iş güvencesi!", "7 saatlik iş günü 35 saatlik çalışma haftası" şiarlı ve BDSP imzalı stickerlar kullanıldı.

Yoksullaşmanın giderek arttığı bugünlerde devrimci faaliyet emekçiler tarafından ilgiyle karşılandı.

Kızıl Bayrak / İstanbul-İzmir