ENERJİSEN: Atılan işçiler geri alınsın

DİSK ENERJİSEN atılan işçilerin geri alınması talebiyle Kadıköy’de eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 31 Mart 2022
  • 21:00

DİSK ENERJİSEN atılan işçilerin geri alınması talebiyle Kadıköy’de eylem gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Enerji İşçileri Meclisi’nden Olcay Karabulut okudu. Karabulut açıklamada şunları ifade etti:

“Bizler şehirleri aydınlatan, kentlerin önerisini sağlayan enerji işçileriyiz. Türkiye derin bir ekonomik krizin pençesindeyken ve milyonlarca insan bu nedenle açlık sınırında yaşamaya zorlanırken bu düzen biz işçilere krizin faturası kesmek istiyor. 2022’ye sefalet ücretlerinin karşısında işçi direnişleri ile başladık ve bu iradenin karşısında patronlar krizi bahane ederek hakları için direnen işçilerin mücadelesini kırmaya çalışıyor. Son olarak Ankara'da elektrik dağılım görevini üstlenen Sabancı Holding'e ait Enerji SA Patronları, üç bölgede maliyetleri azaltıp kar oranını yükseltmek için ‘performans düşüklüğü, sağlık sorunları, şirketimizde artık uygun pozisyon yok’ diyerek geçtiğimiz günlerden itibaren AYEDAŞ, Başkent EDAŞ, Toroslar EDAŞ”ta çalışan enerji işçilerini, işten çıkarmaya başladı.”

Açıklamanın devamında şunlar vurgulandı:

“ENERJİ SA patronları olmak üzere İstanbul’dan sesleniyoruz ve soruyoruz:

1.Enerji SA 2020-2021 yılları arasında karını 90110 oranında arttırmışken neden işçileri işten çıkarmıştır?

2.Performans düşüklüğü, sağlık sorunları, uygun pozisyon yok gibi bahaneler; açıklanan yüksek enflasyon oranından ve asgari ücrete yapılan zamdan sonra mı ortaya çıktı?

Yaşanan bu süreç içerisinde DİSK Enerji-Sen olarak işten çıkarılan enerji işçisi adaşlarımız ve devamında gelen işten çıkartmalar da dahil olmak üzere güvencesizliğe, geleceksizliğe karşı başlattığımız mücadelede, bulunduğumuz her alanı Enerji SA patronlarına karşı direniş alanına çevireceğiz. Sabancı Holding ve Enerji SA yöneticilerine sesleniyoruz. Biz işçileri, işsizlik kıskacı ile Sınamayın, Bu hukuksuz uygulamalardan vazgeçin taleplerimizi bir kere daha yeniliyoruz, İşten atılan tüm arkadaşlarımızı işe geri alın! İsten çıkarmaları derhal durdurun! İşten çıkartmaları derhal yasaklayın! DISK ENERJİ SEN sendikası olarak Türkiye'nin dört bir yanında emeği sömürülen, güvencesiz çalıştırılan, işten atılan tüm enerji işçilerinin haklarını savunmaya devam edeceğiz ve Sabancı holdinge bağlı bütün işyerlerini boykot etmeye çağırıyoruz.”