Drogsan’da atılan işçiler geri alındı

Drogsan'da atılan işçilerin işe geri alınması için Petrol-İş Sendikası fabrika önünde eylem yaptı. Akşam saatlerinde yapılan görüşmenin ardından atılan işçiler geri alındı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 17 Nisan 2023
  • 21:00

Ankara’nın Çubuk ilçesinde bulunan Drogsan ilaç fabrikasında Petrol-İş'e üye olan 3 işçi işten atıldı. Petrol-İş atılan işçilerin işe geri alınması için Petrol-İş fabrika önünde eylem yaptı.

Akşam saatlerinde yapılan görüşmenin ardından atılan işçiler geri alındı.

Evrensel’de yer alan habere göre asgari ücrete yapılan zammın ardından fabrikada ortalama ücretin 10 bin lira ve biraz üzerinde olduğunu belirten işçiler, o süreçte tepki gösterdiklerini anlattı. İşçiler adına operatörler ile patron arasında yapılan görüşmelerin ardından iyileştirme yapılmıştı.

Fakat, işçiler Petrol-İş’e üye olunca işten atmalar oldu. 15 Nisan günü sendikal faaliyet nedeniyle işçiler işten atıldı. Bunun üzerine cumartesi günü işbaşı yapmayan işçiler, bu sabah da fabrikanın önünde eyleme başladı. İşten atılan işçilerin geri alınması için sendika ile patron arasında yapılan görüşmede, akşam yapılacak görüşmeye kadar işçilerin işbaşı yapması kararı alındı. Sendika saat 16.00’da yapılacak görüşmenin ardından açıklama yapılacağını bildirdi.

Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Ali Haluk Koşar, fabrika yönetimiyle yaptıkları görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, işten atılan işçilerin geri alındığını bildirdi. Üç işçinin de bugün çalışmaya başladığını söyleyen Koşar şunları ifade etti:

“Hafta sonu tepki göstermemiz, bu sabah da içeriye girmemiz işe yaradı. İlaç fabrikası olduğu için üretimin aksaması göze alınamadı. İşten atılan arkadaşlarımız için bütün işçiler dayanışma gösterdi.”

Fabrikada yetkiyi aldıklarını, ancak patronun yetki itirazında bulunduğunu belirten Koşar şöyle devam etti:

“Bayramdan sonra yeniden bir araya geleceğiz. Ancak bundan sonra Drogsan’da sendika olacak. İşverenle yaptığımız görüşmede işten atılan işçilere 8 maaşa kadar ödeme yapılabileceği belirtildi. Hatta 12 maaşa kadar çıkılacaktı. Ancak biz derdimizin para olmadığını, bu işyerinde örgütlü çalışmak istediğimizi anlattık hep birlikte.”