DİSK’ten işyerlerinde zam protestosu

DİSK üyesi işçiler temel tüketim maddelerine yapılan zamların geri alınması ve ücretlerin artırılması için işyerlerinde eylemler gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 25 Temmuz 2023
  • 19:00

DİSK üyesi işçiler temel tüketim maddelerine yapılan zamların geri alınması ve ücretlerin artırılması için işyerlerinde eylemler gerçekleştirdi.

İzmir’de Genel-İş üyesi belediye işçileri temel tüketim maddelerine yapılan zamların geri alınması ve ücretlerin artırılması için eylemler gerçekleştirdi.

Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube üyesi Bornova Belediyesi işçileri sabah mesai öncesi şantiyede basın açıklaması düzenledi.

Temizlik işçileri çöp kamyonlarının üzerine “Hayatı yaşanmaz kılan zamlar geri alınsın”, “En düşük emekli aylığı asgari ücret kadar olsun”, “Alım gücümüz tükendi, ücretler güncellensin”, “Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınsın”, “Gelir vergisinde ilk dilim oranı yüzde 10'a düşürülsün”, “Yalancı TÜİK rakamları değil, gerçek enflasyon açıklansın”, “Ücretlerden değil kârdan ve ranttan daha fazla vergi alınsın” yazılı pankartlar astı.

Genel-İş İzmir 6 No’lu şube üyesi Bayraklı Belediyesi işçileri de zamlara ve adaletsiz vergilere karşı şantiyelerde basın açıklaması okundu.

DİSK adına ortak okunan açıklamalarda talepler şöyle sıralandı:

“*KDV-ÖTV gibi adaletsiz dolaylı vergiler düşürülsün.

*Gelir vergisi tarife ilk dilim oranı ücretlilerde yüzde 10’a düşülsün.

*Vergi tarife dilimleri artırılsın.

*Ücretlerden ve tükettiklerimizden değil, kardan, ranttan daha fazla vergi alınsın. Az kazananın az, çok kazanın çok vergi ödediği bir vergi düzeni kurulsun.

*En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine çekilsin ve tüm emekli aylıkları bu oranda artırılsın.

*İşçi sınıfının yaşadığı gelir kaybını telafi etmesinin en önemli yolu sendika ve grev hakkıdır. Bu hakların kullanımı önündeki tüm engeller kaldırılsın.”

Öte yandan belediye şantiyeleri dışında Tristone Fabrikası, SML Etiket, Huhtamaki, Teksim Giyim gibi birçok DİSK’e bağlı sendikaların yetkili olduğu birçok işyerinde bildiri okundu.