DİSK’ten Beşiktaş’ta eylem

DİSK, zamlara ve fahiş vergi artışlarına karşı “Susma haykır! Zamlara, adaletsiz vergilere, asgari yaşama hayır!” şiarıyla Beşiktaş’ta eylem yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 27 Temmuz 2023
  • 21:00

DİSK, zamlara ve fahiş vergi artışlarına karşı “Susma haykır! Zamlara, adaletsiz vergilere, asgari yaşama hayır!” şiarıyla Beşiktaş’ta eylem yaptı. DİSK adına konuşan Arzu Çerkezoğlu milyonların geçinemediğini, seçimlerden önce kaşıkla verilen ne varsa kepçeyle geri alındığını vurguladı. TÜİK verilerinin sahteliğine dikkat çeken Çerkezoğlu Düşük gösterilen TÜİK enflasyonu yüzünden alım gücümüzü kaybediyoruz” dedi. Gelirde adalet olmadığı gibi vergide de adalet olmadığını belirten Çerkezoğlu “Patronların vergileri sıfırlanırken, biz dilim dilim soyuluyoruz” dedi.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın açıkladığı raporun itirafname niteliğinde olduğuna dikkat çeken Çerkezoğlu şöyle devam etti:

“Yani bu ülkeyi ne hale getirdiklerinin, bu ülkeye işçiye, emekçiye, emekliye nasıl bir hayat reva gördüklerinin ve tabloyu daha da derinleştireceklerinin itirafı gibi. Ne diyorlar ‘2023 yılı sonunda hükümetin enflasyon hedefi yüzde 22 idi’şimdi diyorlar ki ‘bu enflasyonu revize ettik yıl sonu enflasyon hedefimiz yüzde 58’ Tabi ki TÜİK’i baskılamanın da bir sınırı var. TÜİK’in baskılanmış rakamlarıyla bile bu süreci yürütemeyeceklerini açıkça itiraf ediyorlar. Diyorlar ki ‘önümüzdeki aylarda enflasyon geçici biçimde yeniden yükselecek. Yani aslında ülkeyi getirdikleri durumu, ekonomik krizi, tabloyu itiraf ediyorlar.” 

Aynı raporda başka çarpıcı verilerin de olduğunu belirten Çerkezoğlu “Bu politikalar karşısında emeğimize ekmeğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Eylem boyunca sık sık “Yapılan zamlar geri alınsın!”, “Asgari değil insanca yaşam!”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek!” sloganları atıldı. Eyleme Devrimci Gençlik Birliği’nin yanı sıra siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri de katılarak destek verdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul