DİSK’ten “Artık yeter, geçinmek istiyoruz” eylemleri

DİSK, “Artık yeter, geçinmek istiyoruz” sloganıyla düzenlediği eylemlerde, hükümeti istifaya çağırdı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 25 Kasım 2021
  • 16:45

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) birçok kentte “Artık yeter, geçinemiyoruz” sloganıyla eylemler düzenleyerek hükümeti istifa etmeye çağırdı.

Antalya’da DİSK Akdeniz Bölge Temsilciliği de Attalos Heykeli önünde açıklama yaptı. Açıklamaya çok sayıda işçi, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Ortak basın metnini okuyan Genel-İş Antalya Şube Başkanı Vedat Küçük mücadele çağrısı yaptı.

Antakya’da Genel-İş Uğur Mumcu Meydanı’nda açıklama yaparak iktidarı protesto etti. Eylemde, “Yoksulluğa ve emeğimizin ucuzlatılmasına teslim olmayalım, kara kışı bahara çevirelim” ve “Ge-çi-ne-mi-yo-ruz! Gelirde adalet! Vergi adalet! Geçinmek istiyoruz!” pankartları açıldı. Genel-İş Şube Başkanı Yusuf Berk Yürek DİSK’in açıklamasını okudu.

Genel İş Mersin Şubesi sendika binası önünde yaptığı açıklamayla, “Hükümet istifa!” ve “Genel grev genel direniş!” sloganlarını yükseltti. Genel-İş Mersin Şubesi Başkanı Kemal Göksoy, AKP’nin artık ülkeyi yönetemediğini belirterek, tüm emek ve meslek örgütlerini ortak mücadeleye çağırdı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Nuh Mahallesi’nde bulunan Ahmet Kaya Parkı’nda basın açıklaması yapıldı. Genel-İş Şırnak Şubesi Başkanı Zeynep İdin, artan hayat pahalılığına dikkat çekti. Açıklama, “AKP istifa” sloganlarıyla sonlandı.

Adana’da DİSK Çukurova Bölge Temsilciliği, "Artık yeter, geçinemiyoruz” sloganıyla Heykelli Park'ta açıklama yaptı. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, HDP Adana İl Eşbaşkanı Gülseren Tural ile çok sayıda işçi katıldı. "Emeğimizi ve memleketimizi savunmak için omuz omuza. Artık yeter! Geçinmek istiyoruz" ve "Geçinmek istiyoruz. Gelirde adalet vergide adalet" pankartları açılarak sık sık, "İşçiyiz haklıyız kazanacağız" sloganlarını atıldı. Ortak metni, DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi  Hüseyin Yaşar Gündoğdu okudu.

Eskişehir’de de DİSK bölge temsilciliği tarafından eylem yapıldı ve DİSK’in “Artık yeter, geçinmek istiyoruz!” bildirisi okundu.