DEV TEKSTİL: Desen Triko’da sendikal faaliyetimize tahammülsüzlük!

Desen Triko, işçilerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzeltene, işten atılan üyemiz işe geri alınana kadar fiili ve hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. İşçilere en ağır şartlarda 10 -12 saat çalışma dayatanlara, küfür ve tehditler savuranlara karşı sessiz kalmayacağız.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 01 Haziran 2019
  • 18:27

İstanbul Bayrampaşa’da bulunan Desen Triko’da, ağır ve kuralsız çalışma koşullarına ve mobbinge karşı sendikamızın yürüttüğü faaliyetler patron ve yönetimin saldırılarıyla karşı karşıya kalmıştır.

Sendikamız 1 ay önce fabrika yönetiminin kuralsız çalışma koşulları, mobbing vb. konularında uyarmış ve bu saldırılara bir an önce son vermelerini kendilerine iletmiştir. Sendikamızın müdahaleleriyle yönetim kısmi düzeltmelerde bulunmuştur. Fabrika yönetimi sömürü cennetini olduğu gibi sürdürmek için fabrikada sendikalı olduğunu bildiği işçilere yüksek miktarda para teklif ederek işten çıkma teklifi sunmuştur. TEKSİF üyesi işçiler teklifi kabul ederek işten ayrılmıştır. Sendikamız üyesi Yılbay Özçelik, “Biz parayla satın alacağınız kişiler değiliz. Bizim taleplerimiz buradaki çalışma ve yaşam koşullarının düzeltilmesidir. Çalışma ve yaşam koşullarımızın düzeltilmesi dışında hiçbir konu bizim önceliğimiz değildir” diyerek teklifi reddetmiştir. Bunun üzerine kendisiyle uğraşacaklarını ifade etmişlerdir. Fabrika yönetiminin parayla satın alma girişimi boşa düşünce üyemize yönelik mobbing ve tehditlerini arttırmışlar, sahte şahitli tutanaklar tutmuşlardır. Son olarak da üyemiz hiçbir gerekçe sunulmadan işten çıkarılmıştır.

Baskı ve saldırıları boşa düşüreceğiz!

Mango ve Zara gibi markalara üretim yapan Desen Triko yönetimi, kuralsız ve kölece çalışma koşullarına karşı sendikalaşma yolunu seçen işçilere azgınca saldırmaktadır. Anayasal hak olan sendikaya üye olma hakkının kullanımını engellemektedir. Desen Triko yönetiminin saldırıları boşa düşürülecektir. Desen Triko, işçilerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzeltene, işten atılan üyemiz işe geri alınana kadar fiili ve hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. İşçilere en ağır şartlarda 10 -12 saat çalışma dayatanlara, küfür ve tehditler savuranlara karşı sessiz kalmayacağız.

Önümüzdeki günlerde Desen Triko’da hayata geçirilen ağır çalışma koşulları, sendikal hakkın kullanımına dönük saldırılar ve işten atma saldırısına karşı eylem programımızı kamuoyu ile paylaşacağız. Bütün işçi ve emekçileri, duyarlı kamuoyunu Desen Triko’daki baskı ve kölelik koşullarına karşı dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası
1 Haziran 2019