Desen Triko patronu sendika düşmanlığına devam ediyor!

Desen Triko işçileri haklarını istiyor. Size insan olduklarını hatırlattılar. Tehdit ve yalanları bir an önce sonlandırın ve işçilerin hak ve onur mücadelesinin taleplerini karşılayın. Aksi halde işçileri, karşınızda her seferinde bizi daha güçlü göreceksiniz.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 14 Haziran 2019
  • 21:19

Yalan ve karalama yöntemleriyle yetinmeyen Desen Triko patronu duygu sömürüsü ve tehditlerine devam ediyor. Fabrika önünde sendikamızın gerçekleştirdiği eylemde Desen Triko’da yaşananlardan Mango, Zara vb gibi firmaların da üst işveren olarak sorumlu olduğunu belirtmiştik. Aynı zamanda Mango ve Zara’ya uyarıda bulunarak yaşanan sorunlar çözülmediğinde eylemlerimizin hedefi olacaklarını ifade etmiştik.

Hafta başında Zara ve Mangı, denetçilerini firmaya göndererek işçilerle görüştü. Fakat yaşanan sorunlar hâlâ çözülmüş değil. Mango, Zara gibi firmaların fabrikayı denetlemesinin ardından Desen Triko patronu işçilerle toplantı yaparak; “Sendikadan istifa edin bir sorun olduğunda benim yanıma gelin yoksa böyle devam ederse işyerini kapatmak zorunda kalacağım” diyerek işçileri tehdit etmiştir. Tehditlerle yetinmeyerek duygu sömürüsü de yapmıştır. İşçileri ağır, kuralsız çalışma koşullarına mahkum eden, küfür ve hakareti kendine hak gören, kasasına daha fazla para girmesi için her şeyi yapan Desen Triko patronu işçiler karşısında demagojide sınır tanımıyor.

İşçilerin sırtından elde ettikleri ile lüks hayatlar yaşayan patronlar, işçiler hak istediğinde önce saldırganlıklarını arttırıyorlar, sonuç alamayınca mağdur rolüne bürünüyorlar. İşçilerin hak ve onur mücadelesini kırmak için sinsi planlar yaparak hayata geçiriyorlar. Bizler biliyoruz ki hiçbir patron mağdur değildir. Hepsi işçilerden çaldıklarıyla zenginleşmişler ve daha fazla zenginleşmek için ellerinden geleni ardına koymamışlardır. Dün işçileri makinanın parçası olarak görenler, işçiler hak ve onur mücadelesi verince birliği ve mücadeleyi kırmak için her türlü kirli yol ve yöntemi devreye sokmaktan geri durmamaktadırlar.

Desen Triko patronunu bir kez daha uyarıyoruz:

İşçilerin hak ve onur mücadelesini fabrikayı kapatma tehdidiyle, duygu sömürüsü yaparak mücadelemizi engelleyemezsiniz. Desen Triko işçileri haklarını istiyor. Size insan olduklarını hatırlattılar. Tehdit ve yalanları bir an önce sonlandırın ve işçilerin hak ve onur mücadelesinin taleplerini karşılayın. Aksi halde işçileri, karşınızda her seferinde bizi daha güçlü göreceksiniz. Şunu da ifade edelim ki, Desen Triko’da yaşanan her sorunun sorumluluğu firma yetkilileri kadar üst işveren konumundaki Zara, Mango, Ekol, Flaş vs. firmalara aittir.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası
14 Haziran 2019