Desen Triko’da kara-propagandaya geçit vermeyeceğiz!

DEV TEKSTİL, Desen Triko’da işçiler üzerinde kurulan psikolojik baskıya ve sendikaya karşı yapılan kara propagandaya geçit vermeyeceğini açıkladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 17 Haziran 2019
  • 22:29

Desen Triko yönetimi baskıları arttırarak sürdürmeye ve üyelerimizi sendikadan istifa ettirmeye devam etmektedir. Fabrika müdürü Bülent Erdemci, işçileri tek tek odaya çağırarak sendikamız hakkında kara propaganda yapmaktadır.

Odaya çağırdığı işçilere; “Neden başka sendikaya değil de DEV TEKSTİL Sendikası’na üye oldunuz?”, “Onlar DEVRİMCİ! Sizin aklınızı karıştırmaya çalışıyorlar.”, “Ben daha önce Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası yöneticisi Asalettin Arslanoğlu ile sendikacılık yaptım, DEV TEKSTİL başka şeyler peşinde!” diyerek işçilere kara propaganda yapmıştır.

İşçileri bu şekilde kara propaganda ya da psikolojik baskı ile kandırabileceğinizi zannediyorsanız, yanılıyorsunuz!

Vurguluyoruz; Neden DEV TEKSTİL?
DEV TEKSTİL, ağır çalışma ve yaşam koşulları altında sömürülen, ezilen işçilerin sesi soluğu ve örgütüdür. Temsil ettiği değerler işçi sınıfının emek ve onur mücadelesinin değerleridir. Bunun için tekstil işçisi DEV TEKSTİL’de birleşmelidir. Evet, bizler emek ve onur mücadelesine sahip çıktığımız için işçiler DEV TEKSTİL diyor.

İşçilere sendikamızı kötülemeye çalışırken bir kez daha düşünmelisiniz. Evet, bizler birer DEVRİMCİ tekstil işçileriyiz. Emek mücadelesini sahiplenen, patronların işçiler üzerindeki sömürüsüne son vermeyi ve insanca yaşamayı savunan onurlu DEVRİMCİ tekstil işçileriyiz!

Fabrika müdürü Bülent Erdemci işçilere, Asalettin Arslanoğlu ile sendikacılık yaptığını ve bizim “başka işler peşinde!” olduğumuzu söylüyor.
Bizler; sizin yaptığınız gibi sendikacılık yapmıyoruz!
Bizler; o koltuklara yapışıp işçilerden gelecek aidat hesapları yapmıyoruz!
Bizler; tüm işçi ve emekçilerin onurlu mücadelesini yürütüyor ve değerlerimize sahip çıkıyoruz.

Konu üzerinde temel bakışımız olan NEDEN DEV TEKSTİL? metnini bir kez daha duyuruyoruz:

“DEV TEKSTİL tam da sendikaların içini boşaltan bu anlayışa karşı kurulmuş bir sendikadır. DEV TEKSTİL’de ‘söz, yetki, karar’ işçilerindir. DEV TEKSTİL’in örgütlendiği fabrikalarda işçilerin kendilerini ifade edeceği meclisler oluşturulur. Fabrikalarda oluşturulan meclisler oradaki sorunlara karşı mücadele kararlarını alır, komiteler ve sendika yönetimi de bu kararlara uygun davranır. İşçi sınıfının, patronların sömürü ve baskısından kurtuluş mücadelesine gönül verenler DEV TEKSTİL’de yönetici olurlar.  DEV TEKSTİL’de yönetici olan kişiler hiçbir ayrıcalık elde etmezler. Hatta daha çok çalışmak, emek harcamak zorundadırlar. Diğer sendikalar gibi rant ve çıkar alanı DEV TEKSTİL’de yoktur, olamaz. Çünkü DEV TEKSTİL gerçek bir işçi örgütüdür. Şanlı GREİF işgalinin patronlara ve sendika ağalarına karşı yürüttüğü görkemli mücadelenin içinden doğmuştur.”

Bizler bu onurlu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreyeceğiz. Sendikamız hakkında yaptığınız kara propaganda da boşa düşecektir! Evet, tam da bundan kaynaklı işçiler, DEV TEKSTİL’İ tercih etmeye ve sahiplenmeye devam edecektir!

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası

17.06.2019