Dardanel’de karantina, işçiler fabrikada tutulacak

Çanakkale'de Dardanel fabrikasında koronavirüs nedeniyle 14 günlük karantina kararı alındı. Fabrikanın karantinaya alınması “kapalı devre” çalışmayı getiriyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 27 Temmuz 2020
  • 16:51

“Her şartta sömürüye devam” diyen AKP-sermaye iktidarı, koronavirüs salgınında işçilerin yaşamını hiçe sayan uygulamalarına yenilerini ekliyor.

Çanakkale’de Dardanel fabrikasında çalışanlarda koronavirüs tespit edildi ve fabrika 14 gün karantinaya alındı.

Kapitalistlerin gönderdiği bilgilendirmede, tüm çalışanların “14 gün gözetimli karantina” kapsamına alındıkları ifade edildi. Yani üretim devam edecek, işçiler akşamları yurtlarda kalacak. 

Bilgilendirmede şunlara yer verildi: 

“Yıllık izinde olan personelimizin izinleri iptal edilmiştir. Resmi sağlık raporu olmayan personellerimizin de işbaşı yapması zorunludur. Covid temas etkisi ihtimaline karşı kişilere verilen ev izolasyonu da bu uygulama ile birlikte kaldırılmıştır ve gözetimli karantina kapsamına alınmışlardır. Bu doğrultuda 27 Temmuz 2020 Pazartesi-9 Ağustos 2020 Pazar tarihleri arasında çalışanlarımızın sadece fabrika sahasında ve belirlenecek olan konaklama yerlerinde bulunmasına izin verilmiştir. Bu uygulama İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı sonucu alındığından uyulması zorunludur. Uymayan personele yetkili merciler tarafından 3.150 TL idari para cezası uygulanacağı gibi, kolluk kuvvetleri tarafından konaklama yerlerine gelmeleri sağlanacaktır. 14 günlük süre zarfında konaklama, yemek ve servis hizmetleri şirketimiz tarafından karşılanacaktır. 27 Temmuz Pazartesi mesai çıkış saati ile birlikte personelimizin konaklama yapılacak olan yurtlara sevkleri ve yerleşim işlemlerine başlanacaktır. Niyazi Önen Gıda üretimi şu anda faaliyet göstermediğinden dolayı gelişmelere göre daha sonradan bilgilendirilecektir. Ekipleriniz aracılığı ile çalışanlarımıza hazırlıklı gelmeleri (Giyim, havlu ve kişisel eşyaları) konusunda bilgi verilmesini ve yukarıda belirtmiş olduğumuz uygulamanın zorunlu olduğunun aktarmalarını önemle rica ederiz.”