Cumartesi eylemleri sürüyor

Direnişçi işçiler, başlattıkları ortak eylemin 28. haftasında yürüyüşlerini sürdürüyorlar.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 02 Mart 2013
  • 20:26

Bu hafta direnişteki HEY işçileri ile birlikte yeni direnişe başlayan Kazova işçileri saat 18.00'de Taksim Meydanı'nda toplanarak “İşimizi, ekmeğimizi, haklarımızı istiyoruz, alacağız! İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız!” pankartı açtılar. Eylemde HEY Tekstil ve Kazova direnişçileri kendi pankartlarını da açtı.

Yapılan yürüyüş boyunca “Direne direne kazanacağız!”, “Direnen işçiler onurumuzdur!”, “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır!” sloganları sıklıkla atıldı.

Yürüyüş kolu Mango mağazası önüne geldiğinde burada HEY Tekstil'in Mango için fason üretim yaptığı, işçilerin haklarına saygılı olduğunu iddia eden Mango'nun da işçilerin gasp edilen haklarından sorumlu olduğu söylendi. “Mango'ya boykot, direnişe destek!” sloganı burada sıklıkla atılırken çevrede biriken emekçilerin alkışlamaları, Mango'dan bir daha alışveriş yapmayacaklarını ifade etmesi anlamlı desteklerdi.

Direnişçi işçiler tekrar kortej oluşturup yürüyüşe devam ederken Demirören AVM balkonunda “HEY Tekstil direnişini selamlıyoruz!/Söz dergisi” pankartı açıldı. Pankartın açılmasını işçiler “Yaşasın sınıf dayanışması!” sloganıyla selamladılar.

Yürüyüş Galatasaray Lisesi önüne kadar sloganlarla devam etti. Galatasaray Lisesi önünde basın açıklamasını HEY Tekstil işçilerinden Zeki Gördeğir okudu.

Gördeğir, “Hırsız patron Aynur Bektaş neden korunuyor?” sorusuyla başladığı açıklamada gasp edilen haklarını ve başlattıkları direniş sürecini anlattı. Açıklama direnişin çadırlarda, meydanlarda devam edeceği belirtilerek bitirildi.

Açıklamanın ardından Kazova işçileri adına Serkan Gümüş bir konuşma yaptı ve patronların direniş karşısında kaçacak yer aradığını belirtti. Gümüş, emekçileri yaptıkları eylemlere destek olmaya çağırarak konuşmasını bitirdi.

Eylem Çav Bella marşının hep bir ağızdan söylenmesi ve çekilen halaylarla son buldu.

Kızıl Bayrak / İstanbul