Bakırköy Belediyesi işçilerinden eylem

Genel-İş Sendikası üyesi Bakırköy Belediyesi işçileri Özgürlük Meydanı'nda yaptıkları eylemle taleplerini bir kez daha haykırdı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 20 Ekim 2021
  • 14:45

Sendikal örgütlenme ve toplu sözleşme hakkı için mücadele eden DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi Bakırköy Belediyesi işçileri her hafta olduğu gibi bu hafta da Özgürlük Meydanı’nda eylem gerçekleştirdi.

Direnişçi işçiler adına basın açıklamasını okuyan Nazife Toprak 2018’den bu yana gasp edilen toplu sözleşme hakkına değindi. Açıklamanın devamında Toprak Belediye-İş Sendikası’nın dün yaptığı eylemi hatırlatarak şunları ifade etti:

“Dün yapılan eylemde sendikamız DİSK Genel İş’e yandaş̧ sendika diyen ama belediyeden atılan üyeleri için tek kelime etmeden atılan isçilerine sahip çıkmayan bir sendikacının bu şekilde konuşması isçilerin birliğine zarar vermektedir. Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda 59 gündür direnişteki isçiler onurlu bir mücadele vermektedir. Bu onurlu mücadeleye işveren ile birlikte tepki gösteren ve eleştiren Belediye İş’in Şube Başkanı öncelikle atılan isçilerine sahip çıkarak, isçilere saldıran ve emek düşmanlığı yapan belediye yönetimine tepkisini göstermelidir. Bakırköy Belediyesi şirketinde isçiler her şirket değişikliğinde yetki tespitinin DİSK Genel İş’e çıkmasını sağlamıştır. İşçilerin bu seçimine ve yapılan emek mücadelesine herkes saygı duymalıdır. Şirket işçilerinin maaşları düşürülünce sessiz kalanlar, işçilerin soyunma yerleri yokken sessiz kalanlar, kuralsız ve güvencesiz çalışma olurken sessiz kalanlar, işçilerin yemek parası 17 liradan brüt 5 liraya düşürüldüğü zaman sessiz kalanların bu şekilde saldırgan konuşmalarını doğru bulmamakla birlikte, tüm mücadelenin işçilerin çıkarları doğrultusunda yapılması gerekmektedir.

Ve işverene yarayacak polemiklere girme zamanı değildir. Bakırköy Belediye şirketinde sendikamız üyesi 4 işçi arkadaşımız işverenin haksız yaptırımına karşı gösterdikleri onurlu duruştan dolayı işten atılmıştır. Bu onurlu duruşumuz diğer haksızlığa uğrayan tüm işçi arkadaşlarımız ile dayanışma içerisinde yürütülmektedir.”

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na seslenen Toprak talepleri şu şekilde sıraladı:

“Keyfi olarak kanunsuzca işten attığınız işçiler geri alınsın!
Bakırköy işçilerinin anayasal hakkı olan toplu sözleşmeleri yapılsın!

Ücretlerinde kesinti yaptığınız işçilerin ücretleri eski haline getirilsin!

İşçiler üzerinde yapılan baskılara ve tehditlere son verilsin!

Sendikalı olma hakkımıza saygı gösterilsin!”