Bakırköy Belediyesi işçilerinden eylem

DİSK Genel-İş Sendikası 2 No'lu Şube, Bakırköy Belediyesi işçileri "toplu sözleşme hakkı" için Özgürlük Meydanı'nda eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 15 Eylül 2021
  • 21:10

DİSK Genel-İş Sendikası 2 No'lu Şube, Bakırköy Belediyesi işçileri “toplu sözleşme hakkı” için Özgürlük Meydanı’nda eylem gerçekleştirdi.

Hafta içi her gün 11.00-17.00 arası direniş çadırını kuran işçiler her Çarşamba basın açıklaması gerçekleştiriyor. Direnişçi işçiler adına okunan basın açıklamasında 2018 yılından beri kurallı ve güvenceli toplu sözleşme hakkı için süren mücadele hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:

“Anayasal hakkını kullanarak sendikal faaliyet ile işçilerin haklarını savunan ve kanunsuzca işten atılan işçi arkadaşlarımızın, işlerine iade edilmelerini istiyoruz. Temmuz 2020 tarihinden itibaren zam alamayan Bakırköy Belediyesi şirket işçilerine, işten atılma ve ücretsiz izne gönderilme başta olmak üzere, maaşların düşürülmesi, yemek paralarının brüt 5 liraya indirilmesi, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalıştırılma dayatılmaktadır. Bu olumsuzluklarla birlikte, sendikal baskı yapılmış ve zorla baskı ile hak kaybına sebep olan bir çok farklı evraklar imzalatılmıştır. 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği, 4857 sayılı iş kanunu, 6356 sayılı sendikalar ve toplu sözleşme kanunu yok sayılarak, kanunsuzluk, hukuksuzluk ve adaletsizlik Bakırköy Belediyesi nde devam etmektedir. Ve bu hukuksuzluk ve baskı sendikamızın talep ettiği Çalışma Bakanlığı müfettişin raporu ile ortaya konmuştur.”

“Biz kazanırsak tüm işçiler kazanır”

Açıklamanın devamında dört bir yanda grev ve direnişlerin sürdüğü aktarılarak şunlar ifade edildi:

“Sinbo, SML Etiket, Bayrampaşa Belediyesi, Tur Assist, Carrefour, AdkoTurk, Bel Karper, Cargill, Uzel, Xiaomi gibi birçok işçi kardeşimiz, Kod 29'a, keyfi işten atmalara, sendika düşmanlığına karşı direniyor. Bizim burada kazanmamız demek, diğer işçi kardeşlerimizin de kazanması demektir. Bizim kaybetmemiz işçi sınıfımızın kaybetmesi demek. Bu yüzden tüm direnişleri önemsemeliyiz.”

Birleşik ve kitlesel bir işçi sınıfı hareketinin önemine değinen açıklamada talepler şu şekilde sıralandı:

“Keyfi olarak kanunsuzca işten attığınız işçiler geri alınsın!

Bakırköy işçilerinin anayasal hakkı olan toplu sözleşmeleri yapılsın!

Ücretlerinde kesinti yaptığınız işçilerin ücretleri eski haline getirilsin!

İşçiler üzerinde yapılan baskılara ve tehditlere son verilsin!

Sendikalı olma hakkımıza saygı gösterilsin!

Sorunlarımız masa başında çözülsün!”